Εκτίναξη του παγκόσμιου χρέους στο 356% του ΑΕΠ

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Το παγκόσμιο χρέος αναμένεται να εκτιναχτεί στο επίπεδο ρεκόρ των $277 τρισ. ως το τέλος του έτους καθώς οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να δανείζονται για να ανταπεξέλθουν στην κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού, υποστηρίζει το Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF).

Σε έκθεση που δημοσίευσε την Τετάρτη, το IIF υπολογίζει ότι το παγκόσμιο χρέος έχει αυξηθεί ήδη κατά $15 τρισ. φέτος, αγγίζοντας τα $272 τρισ. τον Σεπτέμβριο. Η μισή από την άνοδο αυτή αφορά τον δανεισμό κυβερνήσεων.

Όπως μεταδίδει το Reuters το συνολικό χρέος των ανεπτυγμένων κρατών σκαρφάλωσε στο 432% του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο έναντι 380% στο τέλος του 2019.

Στις αναδυόμενες οικονομίες ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ έφτασε στο 250% το τρίτο τρίμηνο. Στην Κίνα άγγιξε το 335%.

Στο τέλος του έτους ο λόγος του χρέους προς το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να φτάσει στο 356%.

Το συνολικό χρέος στις ΗΠΑ θα ανέλθει στα $80 τρισ. εντός του 2020 από $71 τρισ. το 2019. Στην ευρωζώνη το χρέος αυξήθηκε κατά $1,5 τρισ. ως τον Σεπτέμβριο στα $53 τρισ.

Μεταξύ των αναπτυσσόμενων οικονομικών, η μεγαλύτερη αύξηση του λόγου του χρέους στον μη χρηματοοικονομικό τομέα σημειώθηκε στον Λίβανο, τη Μαλαισία, την Κίνα και την Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα