Εκτιμήσεις για μεγάλη μείωση έως και 40% στα κρούσματα

από fimotro

Πότε έρχεται η αποκλιμάκωση στη χώρα

Αχτίδα φωτός για τις επόμενες ημέρες όσον αφορά τους υγειονομικούς δείκτες βλέπουν αρκετοί ειδικοί. Αυτό εκτιμούν για τη χώρα μας κορυφαίοι γιατροί. «Σε ορισμένες χώρες έχει παρατηρηθεί ότι μετά από μια πρόσκαιρη μείωση κρουσμάτων, υπήρξε αύξηση» τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στη χώρας μας.

«Προερχόμαστε από ένα σχεδόν τετραήμερο αργίας και μαζί με τον “Διομήδη” που κάνει πολύ κόσμο να μην πάει να εξεταστεί αν έχει συμπτώματα ή αν έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα. Όλα αυτά συμβάλλουν στο να έχουμε μια μη αντιπροσωπευτική εικόνα των κρουσμάτων» συμπλήρωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Να ευχηθούμε να είναι αυτή η πραγματικότητα και να έχουμε μια πρόωρη επιπέδωση της καμπύλης, αν και σε άλλες χώρες έχει παρατηρηθεί ότι μετά από μια πρόσκαιρη μείωση των κρουσμάτων, στη συνέχεια υπήρξε αύξηση» πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα