Εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ΣΥΡΙΖΑ το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου

από fimotro

Την κυβέρνηση Τσίπρα για το νόμο 4354/2015 και Παπανδρέου για το νόμο 3156/2003 έδειξε η Δικαιοσύνη για τα funds και τα κόκκινα δάνεια

Δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που ανοίγει το δρόμο για τη διενέργεια πλειστηριασμών από τα funds δείχνοντας ξεκάθαρα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το νόμο 4354/2015 αλλά και το ΠΑΣΟΚ για το νόμο 3156/2003.

Ειδικότερα, το σκεπτικό της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που άναψε το πράσινο φως στους πλειστηριασμούς από τις εταιρείες διαχείρισης, που λειτουργούν ως εντολοδόχοι των funds, δημοσιεύτηκε σήμερα με την απόφαση υπ΄αριθμ. 1/2023.

Οι αρεοπαγίτες στο «δια ταύτα» της απόφασής τους αναφέρουν τα εξής:
«Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφαίνεται ότι κατά την παράλληλη και συνδυαστική εφαρμογή των Ν. 4354/2015 και Ν. 3156/2003, οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π) έχουν την κατ’ εξαίρεση νομιμοποίηση του άρθρου 2 παρ. 4 του Ν. 4354/2015, προς άσκηση κάθε ένδικου βοηθήματος και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας προς είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων, ανεξάρτητα από το ειδικότερο νομικό πλαίσιο, με βάση το οποίο συντελείται η μεταβίβαση των υπό διαχείριση απαιτήσεων, δηλαδή ακόμη και όταν η μεταβίβαση των απαιτήσεων και η ανάθεση της διαχείρισής τους στις εν λόγω εταιρείες συντελείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003 για την τιτλοποίηση των απαιτήσεων».
Τα εννέα μέλη τα οποία μειοψήφισαν και εξέφρασαν αντίθετη άποψη, είναι οι αρεοπαγίτες: Κωστούλα Πρίγγουρη, Ελένη Μπερτσιά, Παρασκευή Τσούμαρη, Παναγιώτης Βενιζελέας, Κωνσταντίνα Νάκου, Μαρία Χασιρτζόγλου, Ευτύχιος Νικόπουλος, Χρυσούλα Πλατιά και Βαρβάρα Πάπαρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα