Εκσυγχρονισμός: Καταργείται το fax στο δημόσιο από 1η Ιανουαρίου

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ένα τεχνολογικό στοιχείο πεπερασμένης τεχνολογίας και πρακτικά αχρείαστο θα καταργηθεί απ’ την 1η Ιανουαρίου, όπως είπε ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Αταίραστοι».

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε πως από την πρώτη μέρα της ερχόμενης χρονιάς στο δημόσιο δεν θα υπάρχει πια το φαξ. Είναι πια ένα τεχνολογικό μέσο επικοινωνίας που έχει πλέον ξεπεραστεί και δεν χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου.

Η μέθοδος αυτή αλληλογραφίας ίσχυε από το 1997 και ήρθε η ώρα να καταργηθεί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. «Το φαξ εκτός από το γεγονός ότι είναι κοστοβόρο μέσο, καθώς πρέπει να αγοράζεις χαρτί, μελάνι κλπ, δε δίνει και την ποιότητα της εξυπηρέτησης που θέλουμε να έχει ο πολίτης. Επίσης, με τα e-mail η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη κι έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία», είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Για το λόγο αυτό (της κατάργησης) έστειλε εγκύκλιο στις υπηρεσίες του Δημοσίου για τις αλλαγές και αυτές είναι:

  • Προμήθεια scanner για ψηφιοποίηση εγγράφων που έχουν οι δημόσιες υπηρεσίες στο αρχείο τους
  • Διάθεση υπηρεσιακού e-mail στα στελέχη των δημόσιων φορέων
  • Διάθεση του e-mail σε εμφανές σημείο στην ιστοσελίδα του κάθε δημόσιου φορέα
  • Και κατάργηση διακίνησης εγγράφων μέσω fax και στην επικοινωνία μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων

Τα SMS

Παράλληλα ο υφυπουργός ρωτήθηκε για το θέμα των μηνυμάτων στο 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών λόγω των περιοριστικών μέτρων. Για το θέμα αυτό απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης». Δεν υπάρχει ούτε η πρόθεση ούτε η δυνατότητα για να γίνει κάτι τέτοιο.

Επί προσθέτως διευκρίνισε ότι τα SMS είναι αισθητά μειωμένα σε σχέση με τις πρώτες μέρες. Και συμπλήρωσε: «Για να έχουμε ακριβή εικόνα των μετακινήσεων, θα πρέπει να ξέρουμε και πόσες φόρμες τυπώνουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα