Εκπρόσωπος Αρχιεπισκοπής: Ο πατέρας Αντώνιος αρνήθηκε τη σκέπη της Εκκλησίας

από fimotro

Λίγες ώρες μετά από την δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που για ακόμη μια φορά αποσαφήνισε το καθεστώς που διέπει την ΜΚΟ «Κιβωτός της Αγάπης» και τόνισε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει άμεση σχέση με την λειτουργία της, ο κ. Κονιδάρης επεσήμανε ότι «είναι πρώτη φορά που έρχονται στο φως καταγγελίες για την “Κιβωτό του Κόσμου” και οι καταγγελίες έγιναν στις Αρχές και όχι στην Εκκλησία».

Όπως επανέλαβε ο κ. Κονιδάρης, «την “Κιβωτό του Κόσμου” επιχείρησε να την θέσει υπό την εποπτεία της Εκκλησίας και της Αρχιεπισκοπής ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Όταν ανέλαβε ο νυν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επιχείρησε και πάλι και θα έλεγα μα μεγαλύτερη ένταση να θέσει τις δομές της ΜΚΟ υπό την εποπτεία της Αρχιεπισκοπής και ο πατέρας Αντώνιος να είναι ένας βοηθός στο έργο προσφοράς της Εκκλησίας. Όμως ο πατέρας Αντώνιος αρνήθηκε».

«Πάντα ήταν ξεκάθαρο από την δική μας πλευρά πως ο π. Αντώνιος είναι κληρικός της Αρχιεπισκοπής, αλλά η “Κιβωτός του Κόσμου” ήταν μια ΜΚΟ που δεν είχε σχέση άμεση με την Εκκλησία», είπε πολλάκις ο κ. Κονιδάρης, εξηγώντας πως ο πατέρας Αντώνιος «με το έργο και τις δράσεις του είχε κατά κάποιον τρόπο “γοητεύσει” το Πανελλήνιο και κανείς δεν “έμπαινε στον κόπο” να ερευνήσει ποιος ήταν πίσω από την ΜΚΟ, πως λειτουργούσε, ποιος ήταν υπεύθυνος για την διαχείριση της».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα