Η προθεσμία λήγει την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου

Λίγες ημέρες προθεσμία έχουν ακόμη όσοι θέλουν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις πόθεν έσχες. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η προθεσμία για την υποβολή Πόθεν Έσχες λήγει την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών δηλώσεων έχει ξεκινήσει από την 31η Ιουλίου 2019. Οι πολίτες δηλώνουν ηλεκτρονικά το πόθεν έσχες τους στον ιστότοπο www.pothen.gr, το οποίο τελεί υπό την επίβλεψη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία συστάθηκε με τον νόμο 4622/2019 (ΦΕΚ 133/7-8-2019) και αποτελεί καθολικό διάδοχο του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Επισημαίνεται ότι αρμόδια για την υποβολή και τον έλεγχο των δηλώσεων των υπόχρεων, με ιδιότητα αρμοδιότητας του καταργημένου Γραφείου ΓΕΔΔ, είναι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, από την 1η Νοεμβρίου 2019, η εκπλήρωση της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης θα επιτρέπεται μόνο μετά την πληρωμή ηλεκτρονικού παραβόλου, ενώ η μη εκπλήρωση της υποχρέωσης μέχρι και την 30η Δεκεμβρίου 2019 επιφέρει και ποινικές κυρώσεις.

Τέλος, με την εμπρόθεσμη οριστικοποίηση της δήλωσής τους έως την 31η Οκτωβρίου 2019, οι υπόχρεοι αποφεύγουν το παράβολο και εξασφαλίζουν δικαίωμα τροποποίησης αυτής, εφόσον το επιθυμούν, μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2019, καθώς από την 1η Δεκεμβρίου δεν θα είναι εφικτή καμία τροποποίηση υποβληθείσας δήλωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα