Εκοιμήθη η αδελφή του Οικουμενικού Πατριάρχου Ζαχαρώ Αρχοντώνη-Αναστασιάδη

από fimotro

H κηδεία θα γίνει στο Φανάρι και η ταφή στην Ίμβρο

Έφυγε πριν λίγη ώρα ,σήμερα 18 Ιανουαρίου, η εν Αθήναις ευρισκομένη πρωτότοκη αδελφή του Οικουμενικού Πατριάρχου Ζαχαρούλα Αναστασιάδη, μια ευαίσθητη ψυχή η οποία φρόντισε να είναι πάντα στη σκιά του διάσημου παγκοσμίως αδελφού της, για τον οποίο υπερηφανευόταν αλλά του έλεγε ευθέως και τα λάθη και τις παραλείψεις του.
Το τελευταίο διάστημα διέμενε σε ένα πρότυπο οίκο ευγηρίας στην Πεύκη όπου της παράσχονταν όλες οι υπηρεσίες και της διασφάλιζε μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Δυστυχώς η υγεία της είχε κλονιστεί γιαυτό και ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήλθε και την είδε για τελευταία φορά στις 4 Ιανουαρίου σε ένα ταξίδι αστραπή, όταν ο θεράπων ιατρός της είδε ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Η Ζαχαρώ Αναστασιάδη ήθελε να αφήσει την τελευταία της πνοή στην Πόλη, αυτή ήταν η επιθυμία της αλλά λόγω της δύσκολης κατάστασης της υγείας της αυτό δεν κατέστη εφικτό.
Υπήρξε υπόδειγμα συζύγου και μητέρας και ανθρωπος με μεγάλη καρδιά και σπάνια ευθικρισία,από την οποία πολλοί διδαχθήκαμε.
Είχε αποκτήσει ένα γυιό εξίσου διακριτικό και ευγενή, τον Χρήστο Αναστασιάδη ο οποίος δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Είναι ο μοναδικός συγγενής πρώτου βαθμού του Πατριάρχη μας που ζει στην Αθήνα. Δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμη για τα της κηδείας της και αν θα έλθει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής η κηδεία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Φανάρι και όχι στην Αθήνα όπως πρώτο γράψαμε. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θέλησε να κάνει έστω και μετά θάνατον το χατήρι της αγαπημένης του αδελφής και να εκτελέσει την επιθυμία της και να τη μεταφέρει στην Πόλη. Η ταφή της θα γίνει στον γενέθλιο τόπο της οικογένειας Αρχοντώνη,στην αγαπημένη τους Ίμβρο. Μάλιστα ο Οικουμενικός Πατριάρχης άλλαξε το πρόγραμμα του και δεν θα μεταβεί στο Πριγκηπάτο του Μονακό όπου θα συμμετείχε με τους εξ Αμερικής Άρχοντες και τον π. Αλεξ Καρλούτσο σε προγραμματισμένο από καιρό διεθνές συνέδριο. Την απονομή οφικίου του Άρχοντος του Οικουμενικού Θρόνου στον γνωστό και καταξιωμένο νομικό Πέτρο Μαχά, Πρόξενο του Μονακό στην Αθήνα που ήταν να κάνει ο Πατριάρχης θα την κάνει ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ.

Σ. Μ.Τζούμας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα