Εκλογές 2023: Συνταξιούχοι, μισθωτοί και νέοι αποδοκίμασαν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων δείχνει ότι η ΝΔ βγήκε νικήτρια και στη μάχη των social media απέναντι στα κομματικά trolls της Κουμουνδούρου

Οχι μόνο τους συνταξιούχους – που παραδοσιακά είναι συντηρητικό κοινό – αλλά και τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαίου.

Σύμφωνα με την ανάλυση του ΔΣ της MRB Δημήτρη Μαύρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN στους συνταξιούχους το σκορ είναι: ΝΔ: 49%, ΣΥΡΙΖΑ: 20%. Η ΝΔ κέρδισε, και στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα όσο και στους νέους 17 – 24 ετών, σε δυο δηλαδή προνομιακά κοινά του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την ανάλυση του ΔΣ της MRB Δημήτρη Μαύρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα το σκορ είναι: ΝΔ: 28,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 23%.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα δεδομένα του exit poll που παρουσιάστηκαν στον ΑΝΤ1, η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας έφτασε το 81,7%, ενώ πήρε ακόμα το 14,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2019, το 11,5% των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης, το 9,6% ακόμα και του ΜέΡΑ25 αλλά και 2,6% από το ΚΚΕ.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε πολύ χαμηλά σε συσπείρωση με μόνο 60,1% χάνοντας δυνάμεις προς τη Νέα Δημοκρατία 10,8%, Άλλο κόμμα 7,5%, ΠΑΣΟΚ 9,9%, ΚΚΕ 5%, ΜέΡΑ25 3,3%. Σχετικά με το που κατευθύνθηκαν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής μετά το «μπλόκο» μεγαλύτερος κερδισμένος εμφανίζεται ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση με 24,5%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 18%, η Πλεύση Ελευθερίας με 8,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,8% και τέλος το ΠΑΣΟΚ με 4,5%.

Όπως είναι γνωστό, η Νέα Δημοκρατία πέτυχε σημαντική νίκη ακόμη και στους νέους ψηφοφόρους, ηλικίας 17 – 24 ετών, δηλαδή και σε όσους πήγαν για πρώτη φορά στην κάλπη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit poll. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 100% των exit poll οι νέοι 17 – 24 ετών ψήφισαν ως εξής:

ΝΔ: 31,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 28,8%
ΠΑΣΟΚ: 10,5%
ΚΚΕ: 6,4%
ΜέΡα25: 5%
Ελληνική Λύση: 5,9%

Τέλος ο κ. Μαύρος υπογράμμισε στην ανάλυσή του ότι η Νέα Δημοκρατία κέρδισε το κέντρο ενώ βγήκε νικήτρια και στη μάχη που έδωσε στα social media για τους νέους.

Επίσης τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας επιδοκίμασαν και οι νέοι που θεωρούνταν προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε πρώτη στους νέους ηλικίας 17-24 με ποσοστό 31.5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε το 28.8%, ενώ στις ηλικίες 25-34 συγκέντρωσε ποσοστό 30,1% έναντι 27,4% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε: «Στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι πολίτες ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνοντάς τους μια μεγάλη νίκη και μια ξεκάθαρη εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα