Εκκρεμείς συντάξεις: Στις 12 Νοεμβρίου η εκπαίδευση 1.200 ιδιωτών

από fimotro

Στις 12 Νοεμβρίου ξεκινά, όπως είχε γράψει και το powergame.gr, ο δεύτερος κύκλος εκπαίδευσης 1.200 επιπλέον ιδιωτών πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων και στις 15 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις των συμμετεχόντων και στους δύο κύκλους, προκειμένου να μειωθούν οι εκκρεμείς συντάξεις.

«Οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι ήρθαν για να μείνουν» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο e-ΕΦΚΑ και προσθέτει: «Την ίδια ώρα που η Διοίκηση και οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια για την άμεση και οριστική αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων, υπάρχουν μεμονωμένες φωνές που κατηγορούν τον Οργανισμό για τον δήθεν χαμηλό αριθμό των λογιστών και δικηγόρων που πέτυχαν στις χθεσινές εξετάσεις».

«Είναι οι ίδιες φωνές που όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο για την σύμπραξη αυτών των επαγγελματιών για την άμεση μείωση των εκκρεμών συντάξεων, εναντιώθηκαν θεωρώντας το “εκτός πραγματικότητας”. Τώρα που ο αριθμός των πιστοποιημένων ανέρχεται σε 179, κατηγορούν τον ΕΦΚΑ λόγω του δήθεν περιορισμένου αριθμού των επιτυχόντων. Επομένως, οι ίδιοι που χθες δεν ήθελαν καθόλου τους πιστοποιημένους είναι οι ίδιοι που σήμερα θέλουν περισσότερους» προσθέτει.

Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται πως «η Διοίκηση του ΕΦΚΑ προχώρησε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όσοι πιστοποιηθούν θα μπορούν πραγματικά να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις και τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται για την έκδοση συντάξεων. Για αυτό και οι εξετάσεις ήταν αυξημένης δυσκολίας. Παράλληλα, το εκπαιδευτικό υλικό ήταν στοχευμένο και πλήρως εναρμονισμένο με τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν οι εκπαιδευόμενοι κατά τη διαδικασία απονομής συντάξεων».

Οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι «ήρθαν για να μείνουν» τονίζεται και στη βάση αυτή ανακοινώνονται τα εξής:

  1. Στις 12 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει ο 2ος κύκλος εκπαίδευσης 1.200 επιπλέον λογιστών και δικηγόρων,
  2. Στις 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις τόσο εκείνων του 2ου κύκλου όσο και εκείνων του 1ου κύκλου που δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στις χθεσινές εξετάσεις,
  3. Επιπλέον, επίκειται η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την υποβολή και νέων αιτήσεων από δικηγόρους και λογιστές, ανταποκρινόμενοι με αυτόν τον τρόπο στο τεράστιο ενδιαφέρον των συγκεκριμένων επαγγελματιών να βοηθήσουν τον ΕΦΚΑ, τους ασφαλισμένους και κατ’επέκταση την ελληνική Κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα