Έκκληση Λεονάρντο ντι Κάπριο και Κέιτι Πέρι σε Μπάιντεν

από fimotro

“Αρνήσου οποιαδήποτε περιβαλλοντική συμφωνία με τη Βραζιλία του Μπολσονάρου”

Δεκάδες Αμερικανοί και Βραζιλιάνοι διάσημοι, μεταξύ αυτών ο ηθοποιός Λεονάρντο ντι Κάπριο, η ποπ σταρ Κέιτι Πέρι και ο μουσικός Ζιλμπέρτο Ζιλ, έδωσαν στη δημοσιότητα μια επιστολή, με την οποία προτρέπουν τον Τζο Μπάιντεν να μη συμφωνήσει σε οποιαδήποτε περιβαλλοντική συμφωνία με τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Οι ΗΠΑ διεξάγουν συνομιλίες με τη Βραζιλία από τον Φεβρουάριο με επίκεντρο την ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για να σταματήσει η ραγδαίως αυξανόμενη καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, αν και ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βραζιλίας είπε στο Reuters πως καμία συμφωνία δεν θα είναι έτοιμη για τη Σύνοδο της Ημέρας της Γης που οργανώνει ο Τζο Μπάιντεν αυτήν την εβδομάδα.

Η αποψίλωση του Αμαζονίου εκτινάχθηκε υπό τον ακροδεξιό Μπολσονάρου, ο οποίος έχει αποδυναμώσει τις περιβαλλοντικές προστασίες και έχει ταχθεί υπέρ της ανάπτυξης του τροπικού δάσους.

Οι αυτόχθονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις λένε πως οποιαδήποτε συμφωνία με την κυβέρνηση Μπολσονάρου ενέχει τον κίνδυνο να νομιμοποιήσει μια βραζιλιάνικη κυβέρνηση που ενθαρρύνει την περιβαλλοντική καταστροφή και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Προτρέπουμε τη διοίκησή σας να ακούσει την έκκλησή τους και να μη συνάψει οποιαδήποτε συμφωνία με τη Βραζιλία αυτή τη στιγμή», επισημαίνουν σήμερα οι διάσημοι, σε μια ανοικτή επιστολή προς τον Μπάιντεν.

Το γραφείο του Μπολσονάρου και ένας εκπρόσωπος της διοίκησης Μπάιντεν δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσουν σχετικά.

Ποιοι ηθοποιοί υπογράφουν την επιστολή προς τον Τζο Μπάιντεν

Μεταξύ των ηθοποιών που υπογράφουν την επιστολή είναι οι ηθοποιοί Χοακίν Φοίνιξ, Μαρκ Ράφαλο, Ροζάριο Ντόσον, Ούζο Αντούμπα, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ, Τζέιν Φόντα, Άλεκ Μπάλντγουιν και Ορλάντο Μπλουμ.

«Συμμετέχουμε σε έναν αναπτυσσόμενο συνασπισμό… προκειμένου να προτρέψουμε τη διοίκησή σας να απορρίψει οποιαδήποτε συμφωνία με τη Βραζιλία έως ότου μειωθεί η αποψίλωση, τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνουν σεβαστά και η ουσιαστική συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών επιτευχθεί», τονίζεται στην επιστολή.

Η αποψίλωση του Αμαζονίου, στο κομμάτι της Βραζιλίας, αυξήθηκε σε υψηλό 12 ετών το 2020, με μια περιοχή 14πλάσιας έκτασης του μεγέθους της πόλης της Νέας Υόρκης να έχει καταστραφεί, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα