Έκκληση Κορκίδη στην κυβέρνηση για στήριξη του λιανεμπορίου

από fimotro

Μήνυμα στην κυβέρνηση για τη στήριξη των εμπορικών καταστημάτων μετά από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό έστειλε το πρωί της Δευτέρας ο Βασίλης Κορκίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ είπε πως η παραμονή του πελάτη με ραντεβού εντός του καταστήματος όπου τηρούνται όλα τα μέτρα είναι πιο ασφαλής επιλογή από το να σχηματίζονται ουρές και συνωστισμός στα πεζοδρόμια.

Η αγορά δεν μπορεί να λειτουργήσει με το άνοιξε κλείσε, δεν είναι διακόπτης να τον ανοίγουμε και να τον κλείνουμε, τόνισε ο κ. Κορκίδης.

«Η κυβέρνηση πρέπει να μας βοηθήσει τώρα που είναι και η περίοδος των εκπτώσεων να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί από τον τζίρο των 5 δισ.

Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο εκπτώσεων και οι έμποροι προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκποιήσουν τα εμπορεύματα που βρίσκονται στα ράφια και στις αποθήκες αφενός για να πληρώσουν τους προμηθευτές τους και τις υποχρεώσεις τους και αφετέρου να αντικαταστήσουν τα εμπορεύματα με ανοιξιάτικα.

Είναι πάρα πολύ κρίσιμη αυτή η περίοδος από 18 Φεβρουαρίου έως το τέλος του μήνα που διαρκούν οι εκπτώσεις, γιατί μετά, την άνοιξη, κανείς δεν αγοράζει χειμωνιάτικα.

Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε την αγορά με τον covid19, είναι μια δύσκολη εξίσωση, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, όμως το click inside είναι πιο ασφαλές από το click away», επέμεινε ο κ. Κορκίδης.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει έρθει για να μείνει, κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα