Εκατοντάδες μουσουλμάνοι βεβήλωσαν την Αγιά Σοφιά

από fimotro

Από εκατοντάδες μουσουλμάνους κατακλύστηκε η Αγιά Σοφιά  που συμμετείχαν στην ομαδική προσευχή με επικεφαλής τον Αλί Ερμπάς, τον ανώτατο ιμάμη της χώρας.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που γιορτάζεται στην Αγιά Σοφιά το Μπαϊράμι, αφότου δηλαδή με απόφαση Ερντογάν, το μουσείο του εμβληματικού ναού μετετράπη σε τζαμί.

Αυτό μάλιστα συνέβη λίγες ώρες μετά από τη νέα καταδίκη από τις ΗΠΑ της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στην Έκθεση για τις θρησκευτικές ελευθερίες.


Κρατώντας ένα σπαθί στο χέρι του που συμβολίζει την κατάκτηση ο Ερμπάς έδωσε το στίγμα για την προσευχή. «Αυτές οι γιορτές γίνονται σε εξαιρετικές στιγμές και μας καθορίζουν, ενώνουν τις καρδιές μας και ενισχύουν την αδελφότητά μας» είπε στην ομιλία του.

Έκανε και ειδική προσευχή για τους Παλαιστίνιους που «δέχονται σφοδρή επίθεση από τις ισραηλινές δυνάμεις».

Και γύρω από την Αγιά Σοφιά συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες μουσουλμάνοι για να προσευχηθούν, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, Μουσταφά Σεντόπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα