Αρχικά ο θάνατος της Ιβάνα Σμιτ θεωρήθηκε ατύχημα αλλά έπειτα από αίτημα της οικογένειας του μοντέλου, τώρα η αστυνομία λέει ότι ίσως δολοφονήθηκε.

Την ημέρα που βρέθηκε νεκρή, η Ιβάνα είχε συμμετάσχει σε τρίο με ζευγάρι εκατομμυριούχων. Το ζευγάρι παραδέχτηκε ότι έκαναν τρίο με την Ιβάνα αλλά αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στον θάνατο του νεαρού μοντέλου.

Η Ιβάνα βρέθηκε νεκρή στον 6ο όροφο ενός ξενοδοχείου και πιστεύεται ότι έπεσε από τον 20ό όροφο, όπου διέμενε ο μεγιστάνας του bitcoin, Αλεξάντερ Αμάντο Τζόνσον και η σύζυγός του Λούνα.

Το ζευγάρι συνελήφθη όταν βρέθηκε η σορός της Ιβάνα και παρέμειναν υπό κράτηση για δύο εβδομάδες ως ύποπτοι για  χρήση ναρκωτικών ουσιών και για παραβίαση των κανόνων μετανάστευσης, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους αποδοθούν κατηγορίες αφού οι εξετάσεις αίματος ήταν καθαρές και είχαν νόμιμα έγγραφα.

Η νεκροψία στη σορό της Σμιτ έδειξε ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης, αλκοόλ και αμφεταμίνης αλλά η Τζόνσον αρνήθηκαν ότι εκείνοι της έδωσαν ναρκωτικές ουσίες ή ότι έκαναν χρήση και οι ίδιοι.

Μετά τον θάνατο του 18χρονου μοντέλου, ένας ιατροδικαστής στη Μαλαισία δήλωσε ότι στη σορό της υπήρξαν ενδείξεις πάλης.

Η σύζυγος του εκατομμυριούχου, Λούνα δήλωσε στη Daily Mail ότι «η Ιβάνα ήταν φίλη μας και είχαμε σχέσεις μαζί της. Ήρθε μαζί μας με τη θέλησή της εκείνο το βράδυ και εύχομαι να είχα περισσότερο χρόνο και να την είχα γνωρίσει καλύτερα».

Πηγή: Sun