Εισηγήσεις να προκηρύξει εκλογές τώρα δέχεται ο πρωθυπουργός

από fimotro

Σύμφωνα με το σενάριο αύριο στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης θα σηκώσει το γάντι στο αίτημα του Α. Τσίπρα

Εισηγήσεις για να προκηρύξει εκλογές αύριο στην ομιλία του στη Βουλή δέχεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του fimotro, ο Κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός αφορούν το αίτημα που θα εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας προκαλώντας τον να προκηρύξει εκλογές εδώ και τώρα!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του fimotro, στην κυβέρνηση έχουν περιέλθει πληροφορίες ότι την αυριανή συζήτηση στη Βουλή θα προσπαθήσει να την εκμεταλλευτεί ο Τσίπρας για να εξαπολύσει διπλή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τις δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση της Novartis και θα προκαλέσει τον πρωθυπουργό να προσφύγει άμεσα στην λαϊκή ετυμηγορία.

Σύμφωνα με το σενάριο, αν τελικά ο πρωθυπουργός αποδεχθεί τις εισηγήσεις θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής μέσα στην επόμενη εβδομάδα ώστε η χώρα το αργότερο μέχρι το τέλος του Ιουλίου να οδηγηθεί στις πρώτες κάλπες με απλή αναλογική. Θα ακολουθήσουν οι διερευνητικές εντολές που θα κρατήσουν περίπου 12 ημέρες και εν συνεχεία θα προκηρυχθούν οι δεύτερες εκλογές οι οποίες σύμφωνα με το συνταγματικό χρονοδιάγραμμα θα γίνουν στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για να αιφνιδιάσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και κυρίως για να απαντήσουν στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δεν θα μπορεί να επικαλεστεί την εξάντληση της τετραετίας εκ μέρους του πρωθυπουργού αφού θα έχει ζητήσει ο ίδιος κατ’ επανάληψη μάλιστα πρόωρες κάλπες.

Είτε επιβεβαιωθούν τα σενάρια για εκλογές εδώ και τώρα είτε όχι, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι οι πρόωρες εκλογές πλησιάζουν. Στο πλαίσιο αυτό ο Κ.  Μητσοτάκης είναι πιθανό να στηρίξει κι άλλο τη μεσαία τάξη, και ειδικότερα στα μεσαία και πιο υψηλά εισοδήματα, ανακοινώνοντας την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης σε βάθος διετίας (όπως αποκάλυψε την Κυριακή η Realnews).

Το συγκεκριμένο οικονομικό μέτρο θα ανακουφίσει πάνω από 2 εκατομμύρια φορολογούμενους, οι οποίοι μέχρι σήμερα υπεροφορολογούνται λόγω της περιουσίας που έχουν στην κατοχή τους. Επιπρόσθετα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα επεκταθεί από το 2023 και στον δημόσιο τομέα και τους συνταξιούχους.

Η απόφαση για πρόωρες εκλογές, είτε γίνουν τώρα, είτε στις αρχές του Σεπτεμβρίου, μάλλον έχει παρθεί…

Fimotro

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα