Εισαγγελέας: Παραμένω πιστή στην πρότασή μου για απαλλαγή από την εγκληματική οργάνωση

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Με απολογητική διάθεση και κυρίως με διάθεση να αντικρούσει τις παρατηρήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για την μετατροπή της αρχικής πρότασης της σχετικά με τα ελαφρυντικά εμφανίστηκε με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Π. Στάθη στο capital.gr, η εισαγγελική λειτουργός  ζήτησε το λόγο, προκειμένου να τοποθετηθεί σχετικά με την αντίδραση των συνηγόρων των κατηγορουμένων για την πρόταση της επί των ελαφρυντικών και όπως είπε “ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση”.

Τι είπε

“Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση”, είπε η κ.Οικονόμου: “..Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, Παραμένω πίστη στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου.  Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της προτάσής του  οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση.

Αντιδράσεις

Η διαδικασία ξεκίνησε με τις συμπληρωματικές τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης πρώην βουλευτών για το νέο ελαφρυντικό που εισηγήθηκε χθες μετά τις αντιδράσεις η κ. Οικονόμου. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας άλλαξε την πρόταση της( μετά τις αντιδράσεις), προτείνοντας την ελαφρυντική περίσταση του άρθρου 187 παρ 6, σε όλους τους κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν κατηγορούνται για άλλο κακούργημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα