Ειδικός εισαγγελέας θα αναλάβει το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα

από fimotro

Η λίστα με τους 500 κακοποιούς που παρέδωσε ο Χρυσοχοΐδης στον Άρειο Πάγο

Υπόμνημα με πλούσια στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα, παρέδωσε την Τετάρτη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πρόκειται κατ’ ουσίαν υπόμνημα που αφορά τις δράσεις του οργανωμένου εγκλήματος, της λεγόμενης «Greek Mafia», παραρτήματα με εγκληματικές οργανώσεις και τις υποκατηγορίες με τις παράνομες δραστηριότητες που έχουν αυτές.

Η λίστα περιλαμβάνει ουσιαστικά 500 κακοποιούς, με τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους, οι οποίοι ανακυκλώνονται, ανατροφοδοτούνται και εισχωρούν σε όλες τις εκφάνσεις των παράνομων δραστηριοτήτων.

Ανάμεσα σε όσα περιελάμβανε το διαβαθμισμένα ως απόρρητο έγγραφο, ήταν 42 συμβόλαια θανάτου, δεκάδες αποτυχημένες απόπειρες, 110 δικογραφίες οργανωμένου εγκλήματος που σχετίζονται με δολοφονίες, εκβιασμούς, εκρήξεις, μαστροπεία, τοκογλυφία , διακίνηση ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων και πετρελαίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα σε όλα συζητήθηκε η τοποθέτηση ενός ειδικού εισαγγελέα που θα εποπτεύει τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες παίζοντας τον ρόλο του ατόμου που θα δύναται να βοηθήσει στην συνεργασία αστυνομίας, εισαγγελίας και Υπουργείου Δικαιοσύνης. Παράλληλα υπάρχει νομικό οπλοστάσιο που θα συζητηθεί και θα αφορά μελλοντικές νομοθετικές ρυθμίσεις για γρηγορότερη άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Χρυσοχοΐδη και εντάσσεται σε μία συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία περιλαμβάνονται και σχετικές νομοθετικές εξαγγελίες από πλευράς υπουργείου Δικαιοσύνης, (όπως αυστηροποίηση ποινών, κλ.π.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα