Ειδικό Δικαστήριο: Ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία – Απών ο Νίκος Παππάς

από fimotro

Ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος σχετικά με τους χειρισμούς του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016 καθώς και ο επιχειρηματίας που του αποδίδεται το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος, εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Καταγγέλλοντας “πολιτική δίωξη” και υποστηρίζοντας πως δεν θα λάβει μέρος στην “εργαλριοποιησει της δικαιοσύνης” ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στο ειδικό δικαστηριο, αλλά θα εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους του αν και μέχρι χθες οι πληροφορίες ανέφεραν πως θα είναι εκεί σε όλη τη διαδικασία.

Ο Νίκος Παππάς πατώντας πάνω στους υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε και ο Αλέξης Τσίπρας στην επίθεση του κατά του Κυριακού Μητσοτάκη στη γραπτή του δήλωση μίλησε για πολιτική δίωξη καθώς και ότι με τη δίκη αυτή “ο κ. Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα με πρωτοβουλία και ευθύνη του τη δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα”.

Και συνέχισε με τρόπο που έρχεται να δείξει πως οι λόγοι της αυριανικού τύπου επίθεσης λάσπης που έχει εξαπολυθεί δεν είναι ασύνδετη με το ειδικό δικαστήριο και τη δίκη που ξεκινά, αφού αναφέρει για τον πρωθυπουργό ότι “ο βασικός υπεύθυνος του θεσμικού ξεπεσμού της πατρίδας μας εργαλειοποιει τη δικαιοσύνη”.

Σημειώνεται πάντως, ότι ο Νίκος Παππάς βρίσκεται στο ειδικό δικαστήριο αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και του διαγωνισμού του 2016 μετα τις αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα για προσπάθεια να στηθεί το ΣΥΡΙΖΑ channel.

Διακόπηκε η δίκη

Να σημειωθεί, ότι η δίκη διακόπηκε για την ερχόμενη Τρίτη, χωρις την παρουσία του Νίκου Παππά και του Χρήστου Καλογρίτσα, η δίκη για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών στο Ειδικό δικαστήριο.

Ολόκληρη η δήλωση του Ν. Παππά

Ο Νίκος Παππάς σε γραπτή του δήλωση στρέφεται κατά του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη και χαρακτηρίζει τη δίωξη πολιτική και γι’ αυτό όπως λέει η στάση του θα είναι πολιτική.

«Με τη δίκη που αρχίζει σήμερα ο κ.Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα με πρωτοβουλία και ευθύνη του τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα.Ο βασικός υπεύθυνος του θεσμικού ξεπεσμού της πατρίδας μας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη. Σεβόμενος σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της δεν θα συμβάλλω σε αυτήν την εργαλειοποίηση.

Η δίωξή μου είναι πολιτική.Η στάση μου συνεπώς δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική.Ως Υπουργός της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, συνέβαλα ώστε να μπει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, να εφαρμοστεί το Σύνταγμα, να μπει τέρμα στην ασυδοσία και για πρώτη φορά να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.
Αυτήν την αλήθεια, καμία δίωξη δεν μπορεί να την κρύψει», αναφέρει στη δήλωσή του.

Η Δήλωση του Γ. Μαντζουράνη

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, σημείωσε: «Η δημόσια διαδικασία στο ακροατήριο του Ειδικού Δικαστηρίου θα αποδομήσει και θα αποσαρθρώσει δημόσια την πολιτική μεθόδευση της ποινικής δίωξης του Νίκου Παππά και μάλιστα για ένα πλημμέλημα αρμοδιότητας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.»

Όπως δηλώθηκε ενώπιον του δικαστηρίου από τους δικηγόρους του πρώην υπουργού, Γ. Μαντζουράνη, Θ. Μαντά και ο Β. Γεωργακόπουλο, δεν θα υποβληθούν ενστάσεις, καθώς πρόθεση του εντολέα τους είναι να αθωωθεί επί της ουσίας.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης η πλευρά του κ. Παππά πρότεινε τους πρώην υπουργούς επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και Τρύφωνα Αλεξιάδη. Η πλευρά Καλογρίτσα επιφυλάχθηκε να προτείνει μάρτυρες σε επόμενη συνεδρίαση.

Η δίκη διεκόπη σήμερα και θα συνεχιστεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία, Α. Καραχάλιος , ζήτησε να μην ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων, επειδή ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης Ανδρέας Λοβέρδος, απουσιάζει στο εξωτερικό και θα ήθελε να είναι παρών για να υποβάλλει ερωτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα