Εγνατία Οδός: Κανονικά η κίνηση των φορτηγών οχημάτων από Πολύμυλο τα Ιωάννινα

από fimotro

To άδεια για την επανακυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων στην Εγνατία Οδός, από τον Πολύμυλο έως τα Ιωάννινα και στους κάθετους άξονες Σιάτιστας – Ιεροπηγής και Φλώρινας-Νίκης, έδωσε η Τροχαία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας έχει ομαλοποιηθεί ενώ ελάχιστα είναι τα σημεία όπου χρειάζεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικών ελαστικών χιονιού.

Πιο συγκεκριμένα, από το 10ο έως το 25ο χλμ της Εθνικής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βίγλας), από το 96,5ο χλμ έως το 113,4ο χλμ της εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων, και από το 22ο χλμ έως το 35ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς- Αμυνταίου η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων. Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται για την κυκλοφορία των οχημάτων, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των ΠΕ Κοζάνης, Φλώρινας, και Γρεβενών.

Η αστυνομία ενημερώνει ότι οποιοσδήποτε πολίτης θελήσει να εμβολιαστεί για τον κορονοϊό και χρειαστεί βοήθεια για να μεταβεί σε εμβολιαστικό κέντρο ή χρειαστεί βοήθεια για να μεταβεί σε νοσοκομείο ή ιατρικό κέντρο (π.χ. νεφροπαθείς για αιμοκάθαρση κ.λπ.), μπορεί να καλεί το 100, ώστε οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας να συνδράμουν την ασφαλή μετακίνησή του.

Τέλος, εξαιτίας του χιονιού και του ολικού παγετού που επικρατούν στην Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αύριο (Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021) θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Το ύψος του χιονιού στα πεδινά,σε πολλές περιοχές, ξεπερνάει τα 30 εκατοστά ενώ στα ορεινά, πάνω από τα 800 μέτρα υψόμετρο, το χιόνι φτάνει τα 45 εκατοστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα