Εγκρίθηκε η 3η δόση για άνω των 60 ετών

από fimotro

Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα

Μετά τους ανοσοκατεσταλμένους που λαμβάνουν από την περασμένη εβδομάδα τρίτη δόση η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού αποφάσισε να πάρουν σειρά οι ηλικιωμένοι σε μονάδες φροντίδας και οι άνω των 60 ετών. Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών είπε πως έχουν ήδη συμπληρωθεί εννιά μήνες από τότε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα και υπογράμμισε την αξία των εμβολίων σε ό, τι αφορά την προστασία από τον ιό και τη σοβαρή νόσηση.

Με αφορμή κυρίως τις μεταλλάξεις, η ίδια είπε πως εντάθηκε η συζήτηση για μια τρίτη δόση εμβολίου, λέγοντας πως η πρώτη ομάδα που θα την κάνουν είναι τα άτομα που δεν ανέπτυξαν καθόλου αντισώματα, πχ ανοσοκατεσταλμένοι.

Μια δεύτερη κατηγορία είναι τα άτομα που έχουν μειωμένα αντισώματα και μια τρίτη κατηγορία ατόμων είναι εκείνα που εκτίθενται περισσότερο στον ιό συγκριτικά με τον πληθυσμό.

Η ίδια είπε πως υπάρχει θετική έγκριση για τρίτη δόση στους ανοσοκατεσταλμένους, με το πρόγραμμα να έχει ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα άτομα που παίρνουν σειρά είναι τα ηλικιωμένα άτομα που είναι σε μονάδες φροντίδας, τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί.

Για τα άτομα των άνω των 60 ετών είπε ότι όπως είπε φαίνεται η ομάδα αυτή έχει τα κριτήρια που απαιτούνται για να προκριθεί η τρίτη δόση.

Στη συνέχεια, η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε ό, τι αφορά την σοβαρή νόσηση.

Όσον αφορά, πάντως, στο ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίου στον γενικό πληθυσμό, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής τόνισε πως ακόμη αναμένονται δεδομένα από σχετικές μελέτες πριν ληφθούν οι αποφάσεις.

Ανακοινώσεις για την τρίτη δόση εμβολίου

Οι κατηγορίες πληθυσμοί για την τρίτη δόση, σύμφωνα με τη Μαρία Θεοδωρίδου είναι:

  • Ανασοκατεσταλμένα άτομα, που ήδη έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός από την περασμένη εβδομάδα
  • Ηλικιωμένοι σε μονάδες φροντίδας
  • Πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα