Εγκαινιάστηκαν τα 14 αεροδρόμια της Fraport

από fimotro

“Βγαίνουμε νικητές από την κρίση της πανδημίας παρά τις βαριές απώλειες”

Τα επίσημα εγκαίνια των ανακαινισμένων 14 αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece πραγματοποίησε η εταιρεία, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τους χώρους του μεγαλύτερου εξ αυτών, του αεροδρομίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια ξεχωριστή ημέρα τόσο για τη Θεσσαλονίκη όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα. Το ανακαινισμένο αεροδρόμιο «Μακεδονία» μπορεί να το πούμε και καινούργιο, ανέφερε ο πρωθυπουργός, αφού τα πάντα έχουν νέα μορφή και ιδιαίτερα ο νέος εντυπωσιακός τερματικός σταθμός, που έχει ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του αεροδρομίου.

Το νέο, πλέον, αεροδρόμιο προσφέρει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 10.000.000 επιβατών ετησίως και αυτό δίνει τεράστιες προοπτικές στο αεροδρόμιο και τη Θεσσαλονίκη, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις «αναταράξεις», «καταιγίδες» και «κενά αέρος» που χτύπησαν το εγχείρημα αναβάθμισης των αεροδρομίων, αναφερόμενος στην κριτική και τη στάση της αντιπολίτευσης στην στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά στην επένδυση της Fraport.

Η Ελλάδα θα υποδεχθεί φέτος τους επισκέπτες της με 14 αεροδρόμια αναβαθμισμένα με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μεγάλη επένδυση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας και την αναβάθμιση ακόμα 23 αεροδρομίων μεταξύ των οποίων της Καλαμάτας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις δυνατότητες που προσφέρουν για την οικονομία και την κοινωνία οι συνεργασίες μεταξύ της πολιτείας και των ιδιωτιών επενδυτών, τονίζοντας πως τα ΣΔΙΤ δεν αντιμετωπίζονται πλέον με καχυποψία όπως παλαιότερα.

«Η οδηγία από τον πύργο ελέγχου της κυβέρνησης είναι μία: Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα, χωρίς, όμως, να πετάμε στα σύννεφα», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ευχήθηκε να είναι «καλορίζικα» το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τα άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια, να είναι πάντα γεμάτα ζωή, αλλά, κυρίως, χαμογελαστούς και ασφαλείς επισκέπτες και εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα