Θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου του “καλλιτέχνη” φωτογράφου Μιχάλη Νικηφοράκη. Από παιδί αγαπούσε, μελετούσε και θαύμαζε τις καλές και σωστές φωτογραφίες. Το όνειρό του να βγάλει τις πρώτες δικές του φωτογραφίες πραγματοποιήθηκε στα φοιτητικά του χρόνια όταν απέκτησε μια απλή φωτογραφική μηχανή. “Επίσημα” η φωτογραφική του δουλειά άρχισε μετά το 1965 όταν έγινε μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης. Είχε δουλέψει μέχρι το 1979 ασπρόμαυρη φωτογραφία και στη συνέχεια έγχρωμη ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τις διαφάνειες και έχει παρουσιάσει σε δημόσιες προβολές πολλές ηχογραφημένες εργασίες με διάφορα θέματα Ελληνικά και παγκόσμια.

νικηφορακης

Το 1979 η FIAP του απένειμε τον τίτλο A.FIAP και το 1991 τον τίτλο E.FIAP. Είχε παρουσιάσει δυο ατομικές εκθέσεις στο Ηράκλειο και η φωτογραφική του δουλειά έχει τιμηθεί με 120 ελληνικά και 100 παγκόσμια βραβεία. Την περίοδο 1975 – 1993 έλαβε μέρος σε περισσότερες από 300 παγκόσμιες εκθέσεις και έχουν διακριθεί περίπου 130 διαφορετικές φωτογραφικές δημιουργίες του. Πολλές φωτογραφίες του υπάρχουν σε μουσεία πολιτιστικά ιδρύματα ιδιωτικές συλλογές και σε πολλά φωτογραφικά και μη έντυπα.

Το 1967 εκλέχθηκε πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης και στη συνέχεια για 30 χρόνια εκλέγεται πρόεδρος. Το 2000 αποφασίζει να μη συμμετέχει στη διοίκηση της Ε.Φ.Ε. η οποία τον τιμά με τον τίτλο του επίτιμου προέδρου της Ε.Φ.Ε.
Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα