Έφυγε από τη ζωή η Ηρώ Κόβα

από fimotro

Την τελευταία της πνοή άφησε την Πέμπτη η Ηρώ Κόβα, χτυπημένη από τον καρκίνο. Η Ηρώ Κόβα ήταν σύζυγος του επιχειρηματία Γιώργου Κόβα, κόρη του βιομηχάνου Δημήτρη Βετόπουλου της εταιρείας «Βιολέξ» , που κατασκεύαζε τα διάσημα ξυραφάκια «Astor» τη δεκαετία του 1960-70 και η οποία στη συνέχεια πουλήθηκε στην πολυεθνική Bic. Ήταν επίσης μέτοχος στην εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών ΕΛΤΡΑΚ, την οποία δημιούργησε ο σύζυγός της Γιώργος Κόβας μαζί με τον Αναστάσιο Πολίτη, γιο του συνιδρυτή της «Βιολέξ», Αδάμ Πολίτη.

Μεγαλωμένη στην οδό Ηρώδου Αττικού, σπούδασε στο Αρσάκειο ενώ αποτέλεσε αναπόσπαστο μέλος της υψηλής κοινωνίας, διαθέτοντας γνωριμίες με επιφανείς οικογένειες της εποχής, όπως τους Σερπιέρη, Λεβίδη και Καρέλλα.

Σε νεαρή ηλικία μετείχε στα καλέσματα του παλατιού, ενώ διατηρούσε άριστες σχέσης με τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο όπως και με άλλους γαλαζοαίματους.

Η Ηρώ Βετοπούλου παντρεύτηκε σε πρώτο γάμο τον εφοπλιστή Νίκο Βερνίκο, ο οποίος όμως δεν κράτησε πολύ. Λίγο καιρό αργότερα, ο Γιώργος Κόβας, ο οποίος εργάζεται στις επιχειρήσεις του πατέρα της, έγινε ο άνδρας της ζωής της. Οι δυο τους απέκτησαν δύο κόρες.

Έγινε, μάλιστα, ευρύτερα γνωστή στα μέσα της δεκαετίας του 2000, με αφορμή το εκπληκτικό κτήμα που διατηρούσε στο Πόρτο Χέλι, μαζί με τον σύζυγό της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ηρώ Κόβα ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική δράση, ούσα ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων.

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα