Ευτυχισμένη μαμά η Τάνια Ιακωβίδου – Υιοθέτησε αγοράκι

από fimotro

Η γνωστή δημοσιογράφος Τάνια Ιακωβίδου τα τελευταία χρόνια έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και έχει αφοσιωθεί στην οικογένειά της και στο αγοράκι που έχει υιοθετήσει. Ήθελε πολύ να αποκτήσει ένα παιδί, γι’ αυτό και έκανε εξωσωματικές, αλλά χωρίς επιτυχία.

Έτσι, έπειτα από 22 χρόνια γάμου, αποφάσισαν με το σύζυγό της να υιοθετήσουν ένα παιδί. Από την πρώτη φορά που το είδε θυμάται την αγκαλιά που εισέπραξε. «Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι άνοιξε τα χεράκια του και με αγκάλιασε. Αυτή η αγκαλιά ήταν για μένα όλος ο κόσμος. Σε σχέση με τη διαδικασία πιστεύω ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν αρκετά πράγματα. Οι αιτήσεις θα έπρεπε να εξετάζονται πιο γρήγορα, αλλά αυτό εξαρτάται και από το νομοθετικό πλαίσιο. Αλλά και από την ίδια τη Δικαιοσύνη. Πρέπει να υπάρχει οικογενειακό δικαστήριο όπως και στα υπόλοιπα, σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη. Ευτυχώς οι άνθρωποι που στελεχώνουν τα κρατικά ιδρύματα, γιατί για τα ιδιωτικά δεν έχω άποψη, έχουν εμπειρία και κάνουν με ζήλο τη δουλειά τους υπερβάλλοντας εαυτόν. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό».

Xαρακτηρίζει το ρόλο της μητέρας απαιτητικό

Η Τάνια Ιακωβίδου χαρακτηρίζει το ρόλο της μητέρας απαιτητικό και λέει πως δεν είναι εύκολος: «Το μικρό μου ζιζάνιο είναι στην πρίζα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο μικρούλης μου με είπε “μαμά” από την πρώτη στιγμή, οπότε καταλαβαίνεις την ευτυχία μου. Το πιο συγκινητικό ήταν σίγουρα αυτό, γιατί αυτή η λέξη είναι ό,τι πιο ιερό υπάρχει στον κόσμο». Μαζί, όπως λέει η ίδια, κάνουν τα πάντα: «Διαβάζουμε μαζί, τρώμε μαζί, παίζουμε μαζί, πηγαίνουμε βόλτες. Φαντάσου ότι όταν θέλει να πάει κάπου και του λέω ότι θα πάει με τον μπαμπά του, το πρώτο πράγμα που μου λέει είναι ‘‘εσύ, μανούλα, δεν θα έρθεις;’’. Και αυτό γιατί θέλει να είμαστε πάντα όλοι μαζί, οικογένεια».

Το μήνυμα προς τις μητέρες που προσπαθούν να αποκτήσουν ένα παιδί

Το μήνυμα που στέλνει στις μητέρες οι οποίες προσπαθούν να αποκτήσουν ένα παιδί είναι: «Θα τους έλεγα να κάνουν αυτό που τους λέει και η καρδιά τους αλλά και η λογική τους. Και ότι παιδί σου είναι εφόσον το μεγαλώνεις, όχι μόνο επειδή το γεννάς. Η μητρότητα είναι αυτό που νιώθεις στην καρδιά σου και το βλέπεις να καθρεφτίζεται στο πρόσωπο του παιδιού που μεγαλώνεις. Είτε το έχεις γεννήσει εσύ είτε όχι. Πιστέψτε με, δεν έχει σημασία».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα