Έφτασαν τις 138.590 οι αιτήσεις στο πρόγραμμα “Γέφυρα”

από fimotro

Τις 138.590 μέσα σε 65 μέρες έφτασαν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα «Γέφυρα».«Όταν στο που «έτρεχε» από την προηγούμενη κυβέρνηση σε 13 μήνες είχαν υποβληθεί 7000 αιτήσεις», αποκάλυψε σήμερα ο ΥΠΟΙΚ, μιλώντας από το βήμα της Βουλή.

Ο ίδια τόνισε δε πως «συγκρίνοντας τα δύο προγράμματα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα Γέφυρα υποβλήθηκαν 19 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου».

«Η κυβέρνηση στηρίζει τους πολίτες μέσα σε δύσκολες συνθήκες», είπε ο κ. Σταϊκούρας και τόνισε πως θα θεσπιστεί νέος κώδικας διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «με τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό, οι πολίτες μπορούν πλέον να ρυθμίζουν τα χρέη τους, προς τράπεζες και Δημόσιο, σε έως 240 δόσεις – αριθμό διπλάσιο από τις 120 δόσεις που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό, σε πολλές περιπτώσεις, η μηνιαία δόση που θα καλούνται να καταβάλουν οι οφειλέτες θα περιορίζεται στο μισό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα