Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Deutsche Bank

από fimotro

Η έρευνα έγινε στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούρτη

Έφοδο για έρευνες στα γραφεία της Deutsche Bank και της θυγατρικής της DWS Group στη Φρανκφούρτη πραγματοποίησε η αστυνομία στη Γερμανία.

Η έρευνα σχετίζεται με κατηγορίες για greenwashing στη μονάδα διαχείρισης ενεργητικού DWS Group και πραγματοποιήθηκε από 50μελή ομάδα της εισαγγελίας, της ρυθμιστικής αρχής της γερμανικής αγοράς Bafin και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αστυνομίας κατά του Εγκλήματος.

Η γερμανική τράπεζα επιβεβαίωσε την είδηση, ενώ σύμφωνα με την εισαγγελία της Φρανκφούρτης η αρχική υποψία είναι για επενδυτική απάτη.

«Τα μέτρα των εισαγγελικών αρχών στρέφονται κατά αγνώστων σε σχέση με καταγγελίες για greenwashing εναντίον της DWS», δήλωσε εκπρόσωπος της Deutsche Bank.

«Συνεργαζόμαστε πλήρως με όλες τις ρυθμιστικές αρχές σε αυτό το θέμα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» ανέφερε από την πλευρά του εκπρόσωπος της DWS Group.

Είχε προηγηθεί μία ακόμη έρευνα στα τέλη Απριλίου, η οποία, σύμφωνα με τη Deustche Bank, σχετιζόταν με αναφορές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα