ΕΦΚΑ: Πληθαίνουν οι καταγγελίες των πολιτών

από fimotro

Πειθαρχικός έλεγχος για δέκα περιπτώσεις

Πειθαρχικό έλεγχο για δέκα περιπτώσεις «Οδύσσειας» ασφαλισμένων από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που η μία παραπέμπει τους ασφαλισμένους στην άλλη, δεν ανταποκρίνονται επί μήνες ή και χρόνια σε αιτήματα ασφαλισμένων και δεν απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις, e mail και επιστολές, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Καταγγελίες για καθυστερημένες απαντήσεις από τις υπηρεσίας, ελλιπής ενημέρωση

Μεταξύ των υποθέσεων που ταλαιπώρησαν τους ασφαλισμένους υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάστηκαν 26 ολόκληροι μήνες για να εξετάσει και να επεξεργαστεί ο ΕΦΚΑ την αίτηση για σύνταξη αναπηρίας, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για αδυναμία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης από το 1555 αλλά και για ακυρώσεις ραντεβού λόγω κορονοϊού χωρίς σχετική ενημέρωση.

Παράλληλα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο ασφαλισμένος έγινε «μπαλάκι» ανάμεσα σε ΤΣΜΕΔΕ, ΓΛΚ, κεντρικές υπηρεσίες ΕΦΚΑ, Τμήμα Επικουρικής Ασφάλισης ενώ χαρακτηριστική είναι η υπόθεση που ένας ασφαλισμένος με σοβαρά προβλήματα υγείας καθυστέρησε να λάβει μια απάντηση σχετικά με το επικουρικό του πάνω από πέντε χρόνια.

Στις καταγγελίες δεν λείπουν οι υποθέσεις που οι ασφαλισμένοι χρεώνονται τόκους από το ΚΕΑΟ την ώρα που ο ΕΦΚΑ δεν βρίσκει την οφειλή.

Σε δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε συγκεκριμένα τα εξής:

«Αποφάσισα να στείλω 10 περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για πειθαρχικό έλεγχο. Δεν μένω σ’ αυτό. Πάμε σε άμεση αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου, αλλά παράλληλα και σε επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών με τον ΕΦΚΑ.

Επειδή ο ΕΦΚΑ κάνει κοινωνική πολιτική, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεσποτικές συμπεριφορές υπαλλήλων δεν γίνονται ανεκτές! Πλήττουν μεταξύ άλλων και την εικόνα όλων των ευσυνείδητων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ που κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Γι’ αυτό αν χρειαστεί θα προχωρήσω και σε άλλους πειθαρχικούς ελέγχους».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα