Αιχμές για τη στάση και τις δηλώσεις Καμμένου περιλαμβάνει η “αυστηρώς προσωπική” επιστολή του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά προς τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, τμήματα της οποίας δημοσιεύει το “Έθνος της Κυριακής”.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας, ο κ. Κοτζιάς στην επιστολή του διευκρινίζει ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση είναι πολιτικοί και όχι προσωπικοί, ενώ σημαντικό μέρος της καταλαμβάνει η συμφωνία των Πρεσπών και η γεωστρατηγική πολιτική που ασκήθηκε στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Όμως στην επιστολή -σύμφωνα με το “Έθνος”- υπάρχουν και αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου και του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

“Η εξωτερική πολιτική χαράσσεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Στη συνέχεια εγκρίνεται από το υπουργικό συμβούλιο και δεν μπορούν να υπάρχουν αυτονομήσεις και διπλές γραμμές, ειδικά σε πολύ σημαντικά εθνικά θέματα”, φέρεται να σημειώνει ο κ. Κοτζιάς.

Σύμφωνα με τον τέως ΥΠΕΞ, οι δηλώσεις του Καμμένου στις ΗΠΑ περί “βαλκανικής συμμαχίας έθεσαν σε κίνδυνο την εξωτερική πολιτική της χώρας”, ενώ “οι προτάσεις οφείλουν να προέρχονται είτε από τον πρωθυπουργό είτε από τον υπουργό Εξωτερικών. Οτιδήποτε άλλο είναι εθνικά επικίνδυνο για την περιοχή”.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρει ότι το υπουργείο Άμυνας είναι αυτό που εφαρμόζει τη γεωστρατηγική πολιτική και όχι αυτό που τη χαράσσει. Η στρατηγική που προτάθηκε από τον κ. Καμμένο στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζιμ Μάτις, δεν ήταν η πρέπουσα, σημειώνει, ενώ φέρεται να έχει πλήρη γνώση του σχεδίου που παρουσίασε ο υπουργός Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα