Έχει χάσει τη μάχη του κέντρου ο Τσίπρας

από fimotro

Πλέον τον έχει περάσει και ο Ανδρουλάκης

Το πολιτικό παιχνίδι πλέον έχει εστιαστεί στο χώρο του Κέντρου. Εκεί, δηλαδή, όπου κρίνονται οι αναμετρήσεις, όπως συνήθως συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη διεύρυνση, την ανανέωση, αλλά και την ενότητα που έχει πετύχει, κατάφερε να μεγαλώσει την απήχηση του κυβερνώντος κόμματος και στον καθαρά κεντρώο χώρο, πέραν της παραδοσιακής Κεντροδεξιάς.

Η χθεσινή δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για τον ΣΚΑΪ ανέδειξε με σαφή τρόπο ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός αρχηγός που εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε γρήγορα το παιχνίδι της προοδευτικής πολιτικής, ενώ το Κίνημα Αλλαγής, παρά το γεγονός ότι έχει αυξήσει τις δημοσκοπικές του επιδόσεις, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Αλ. Τσίπρας με την ακραία ρητορική του κόβει κάθε γέφυρα με τον κεντρώο χώρο. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη για τους 23.000 νεκρούς της πανδημίας, λες και ο κορονοϊός έχει πλήξει μόνο τη χώρα μας και όχι όλες τις χώρες παγκοσμίως, ενώ έφθασε στο σημείο να εγκαλέσει τον κ. Μητσοτάκη και για τους νεκρούς στο Μάτι (!), χωρίς να έχει ο ίδιος ζητήσει ειλικρινή συγγνώμη.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που έχει συσπειρώσει στις τάξεις της τις δυνάμεις της προόδου, της σύνεσης και της μετριοπάθειας. Βεβαίως, η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την απαίτηση των πολιτών για αποτελεσματικότερη Δημόσια Διοίκηση, ενώ φάνηκε η δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης για τη διαχείριση. Ομως, οι θέσεις της Ν.Δ. για την επόμενη ημέρα υπερέχουν αισθητά τόσο αυτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι δέσμιος της δημαγωγίας, όσο και της ασάφειας των προτάσεων του κ. Ανδρουλάκη.

Οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση και της δίνουν διψήφιο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, και είναι στο χέρι της να γίνει αποτελεσματικότερη στα μεγάλα ζητήματα της ακρίβειας και της πανδημίας που θα κρίνουν και τις επόμενες εκλογές. Εχει το κλειδί της υπεροχής του Κέντρου, θέλει όμως και την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα