€2,5 δισ. τα νέα ληξιπρόθεσμα λόγω κορονοϊού

από fimotro

Η κρίση που έχει φέρει στην ελληνική οικονομία η πανδημία του κορονοϊού «πληγώνει» τη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων θέτοντας μεγάλα προβλήματα για την επόμενη μέρα από το ξεπέρασμα της υγειονομικής κρίσης για τους φορολογούμενους ώστε να ξεπληρώσουν τα χρέη τους.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία και στον ΕΦΚΑ, παρά το γεγονός ότι πολλές υποχρεώσεις επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών προς το Δημόσιο έχουν ανασταλεί επειδή πλήττονται από την πανδημία.

Το παραπάνω αποτελεί ένδειξη ότι οι διευκολύνσεις δίνουν μια ανάσα αλλά δεν αρκούν για να καλύψουν το εισόδημα που χάνεται από την κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας.

Σημειώνεται πως οι «παγωμένες» υποχρεώσεις δεν θεωρούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Το γ’ τρίμηνο, μετά την άρση του πρώτου lockdown δηλαδή, δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη 2,1 δισ. ευρώ προες την εφορία και σχεδόν 400 εκατ. ευρώ προς το ασφαλιστικό σύστημα.

Μετά την πανδημία, στις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα προστεθούν αυτές που έχουν ανασταλεί αλλά και οι τρέχουσες, δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες για την πραγματική οικονομία, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα