Στις 11.000 ευρώ η μέση χρηματοδότηση από την επιστρεπτέα προκαταβολή

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μέχρι την Πέμπτη θα έχουν ανακοινωθεί οι όροι για την κρατική χρηματοδότηση μέσω του προϋπολογισμού, γνωστή και ως επιστρεπτέα προκαταβολή.

Αυτό τονίζουν κορυφαίες πηγές του ΥΠΟΙΚ, αφού πρώτο προηγηθεί το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τους όρους άρσης του lock down, αφετέρου η εξειδίκευση των μέτρων άρσης από τους αρμόδιους υπουργούς. Επίσης, η κυβέρνηση, όπως έγινε για τέσσερις φορές μέχρι τη γιορτή του Πάσχα, για μια ακόμα φορά θα ανακοινώσει τα συνολικά μέτρα στήριξης της οικονομίας κατά τη δεύτερη φάση, αυτή της επιστροφής στην πραγματική οικονομία και το πώς θα πάρει μπροστά. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την κρατική χρηματοδότηση, την οποία, τελικά, εκτιμάται ότι θα λάβουν μεταξύ 90.000 – 100.000 επιχειρήσεις. Η μέση χρηματοδότηση θα πρέπει να υπολογίζεται περί τις 11 χιλιάδες ευρώ.

Αυτή τη στιγμή η ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τελειοποιεί την αλγόριθμο, όπου μέσω της αυτοματοποιημένης αυτής διαδικασίας θα βγαίνει αυτόματα το ποσό της χρηματοδότησης λαμβάνοντας υπόψη, τζίρο, ζημιές, παραγγελίες.

Αυτά, σε συνδυασμό με το επιτόκιο που θα δοθεί, το οποίο εκτιμάται ότι δεν θα έχει καμία σχέση με τα επιτόκια των τραπεζών. Προς το παρόν, η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι πιστώσεις των ποσών για τις επιχειρήσεις που δικαιούνται την επιστρεπτέα προκαταβολή αναμένονται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Με βάση την απόφαση της κυβέρνησης για την επιστρεπτέα προκαταβολή θα λαμβάνονται υπ’ όψη:

1. Οι τζίροι Μαρτίου των τελευταίων τριών ετών. Με τον έλεγχο αυτό θέλει να διαπιστώσει σε κανονικές συνθήκες τον τζίρο που έκανε κάθε επιχείρηση τον συγκεκριμένο μήνα προκειμένου να διαπιστωθεί η ζημία.

2. Στην περίπτωση που κάποια επιχείρηση έκανε χρήση των ευνοϊκών μέτρων που προβλέπουν την αναστολή συμβάσεων και την πληρωμή των εργαζομένων από το κράτος με το ποσό των 800 ευρώ, καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών, θα μειωθεί το ποσό του κρατικού δανείου.

3. Για τη χορήγηση του δανείου θα ληφθεί υπόψη και η μείωση των κερδών κατά τον μήνα Μάρτιο. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μία επιχείρηση που πουλάει τηλεοράσεις έχει πτώση του τζίρου 5 εκατ. ευρώ. Φυσικά δεν θα πληρώσουμε τις τηλεοράσεις που δεν πωλήθηκαν αλλά θα συνυπολογισθεί στον αλγόριθμο η μείωση του κέρδους για τον Μάρτιο.

4. Τα στοιχεία των εισροών, δηλαδή των αγορών που πραγματοποίησε τον Μάρτιο η επιχείρηση.

Πηγή: mononews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα