Δύσκολη η παγκόσμια κατάσταση με την Covid τουλάχιστον για τρεις μήνες

από fimotro

Οι επισημάνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο ειδικός απεσταλμένος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Cοvid-19 Ντέιβιντ Ναμπάρο δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κατάσταση σχετικά με την πανδημία θα είναι «δύσκολη για τους επόμενους τρεις μήνες τουλάχιστον».

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για σημαντικούς περιορισμούς σε καμία χώρα, ιδιαίτερα στις φτωχές χώρες. O κόσμος πρέπει απλώς να συνεχίσει να εργάζεται και έτσι υπάρχουν μερικές πολύ δύσκολες επιλογές για τους πολιτικούς αυτή τη στιγμή», είπε στο Sky News.

Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει πραγματικός τρόπος να πούμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος» της πανδημίας, αν και «μπορούμε να δούμε ότι το τέλος είναι ορατό», προειδοποιώντας όμως ότι «θα υπάρξουν κάποια χτυπήματα πριν φτάσουμε εκεί».

Προειδοποίησε ότι ο ιός θα συνεχίσει να εξελίσσεται και ότι ο κόσμος θα δει περισσότερες παραλλαγές, προειδοποιώντας ότι πολλά μέρη του κόσμου είναι επί του παρόντος «εντελώς κατακλυσμένα».

Ποια είναι τα συμπτώματα της Omicron 

Oι κλινικοί γιατροί έχουν καταγράψει μια σειρά συμπτωμάτων που σχετίζονται άμεσα με τη λοίμωξη Covid-19, όπως βήχας, κόπωση, πυρετός, δύσπνοια, απώλεια όσφρησης και γεύσης. Επίσης μερικές φορές αναφέρεται ρινική συμφόρηση, ρινική καταρροή, ναυτία, εμετός και διάρροια.

Αλλά η συμπτωματολογία διαφέρει μεταξύ όσων είναι ανεμβολίαστοι, εμβολιασμένοι με δύο δόσεις και όσων έχουν κάνει και ενισχυτική δόση. Για παράδειγμα, στους εμβολιασμένους με δύο ή τρεις δόσεις δεν εμφανίζεται συχνά πυρετός, εν αντιθέσει με τους ανεμβολίαστους.

Στην ιατρική βιβλιογραφία επίσης αναφέρεται ότι οι εμβολιασμένοι γενικά αναφέρουν ηπιότερα συμπτώματα της Omicron, τα οποία μοιάζουν με αυτά του κοινού κρυολογήματος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα