Δυσαρέσκεια στην Τουρκία για τις ΗΠΑ : Παρέμβαση εναντίον μας η παράδοση σύγχρονων F-16 στην Ελλάδα

από fimotro

Έκδηλη είναι η ενόχληση, αλλά και το… παράπονο, ίσως και η αγωνία, των τουρκικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών F-16 στην έκδοση Viper όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

“Ενώ οι ΗΠΑ παρεμποδίζουν την Τουρκία, ακόμα και στην παράδοση ανταλλακτικών, ήδη παρέδωσαν δύο F-16, και θα παραδώσουν άλλα 81” αναφέρει την Τρίτη η Μιλιέτ.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Σοτζού σημειώνει ότι “η Ελλάδα παρέλαβε δύο F-16 τα οποία εκσυγχρονίστηκαν με την υποστήριξη των ΗΠΑ”.

Από την πλευρά της, η Α Χαμπέρ αναφέρει ότι “μετά τις κρίσεις που συνέβησαν με την Ελλάδα ήρθε η παρέμβαση των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας. Εκσυγχρονίζουν 83 F-16 και ήδη παραδίδουν τα δύο”.

Τα ελληνικά αεροσκάφη είναι όντως από τα πλέον προηγμένα F-16 στην Ευρώπη.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin, που σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) παρέδωσαν σήμερα από κοινού στην Πολεμική Αεροπορία τα δύο πρώτα μαχητικά F-16 Viper, «τα αεροσκάφη επιτρέπουν στην Πολεμική Αεροπορία να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις αναδυόμενες απειλές στην περιοχή και να επιχειρεί ως μέρος συμμαχικών αποστολών παγκοσμίως».

Συγκεκριμένα, τα κύρια συστήματα που αναβαθμίζονται στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνουν τα εξής:

Ραντάρ AESA APG-83
Νέος Modular υπολογιστής Αποστολών (MMC-7000AH), ADT
Νέες οθόνες πληροφοριών και απεικόνισης ανάμεσα στα ποδωστήρια
Νέο APX-126 AIFF με δυνατότητα mod 5
Ενσωμάτωση SNIPER POD, βλημάτων SASSM και PaveWay II
Δυνατότητα Link-16
Υπενθυμίζεται ότι πέραν των εκσυγχρονισμένων F-16, η Ελλάδα αποκτά ήδη και υπερσύγχρονα μαχητικά Rafale, ενώ εξετάζει και την απόκτηση F-35, ενώ το 2025 θα παραλάβει τις φρεγάτες Belharra.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα