Δύο νέα εργαλεία κατά του μπούλινγκ λανσάρει το Instagram

από fimotro

Δύο νέα χαρακτηριστικά κυκλοφόρησε το Instagram, με στόχο να εμποδίσει το μπούλινγκ. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το ένα ωθεί τον κόσμο να σκεφτεί δύο φορές πριν ποστάρει ένα προσβλητικό σχόλιο και το άλλο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να περιορίζουν τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τις φωτογραφίες τους.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, ιδιοκτησίας Facebook, βρίσκεται υπό πίεση για τη διαχείριση του μπούλινγκ, ιδιαίτερα μεταξύ των εφήβων χρηστών του.

Ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, δήλωσε ότι το νέο εργαλείο θα ειδοποιεί τον χρήστη αν προσπάθησε να δημοσιεύσει προσβλητικό σχόλιο σε φωτογραφία άλλου.

Μήνυμα του δικτύου θα αναφέρει ότι «ζητάμε από τον κόσμο να ξανασκεφθεί σχόλια που δείχνουν παρόμοια με άλλα για τα οποία έχουν γίνει αναφορές». Την ίδια στιγμή ένα pop-up παράθυρο θα ενημερώνει ότι γίνεται προσπάθεια να παραμείνει ένα υποστηρικτικό μέρος το Instagram.

Eρευνα που έγινε την περασμένη χρονιά από την Pew Research Centre, έδειξε ότι το 59% των εφήβων έχει βιώσει μπούλινγκ μέσω διαδικτύου, ενώ πάνω από ένας στους πέντε ηλικίας 12-20 ετών έχει δεχθεί μπούλινγκ μέσω Instagram.

Εν τω μεταξύ, η δυνατότητα «Αποκλεισμός» (Restrict) επιτρέπει στους χρήστες να «σιωπήσουν» οποιονδήποτε είναι προσβλητικός, έτσι ώστε τα σχόλιά του να μην φαίνονται σε κανέναν παρά στον ίδιο –εκτός και αν γίνουν αποδεκτά από τον παραλήπτη.

Οι περιορισμένοι χρήστες θα εξακολουθήσουν να βλέπουν τα post των «στόχων» τους, αλλά δεν θα μπορούν να δουν αν είναι online. Τα μηνύματα που αποστέλλονται από έναν περιορισμένο χρήστη θα πηγαίνουν σε ένα ξεχωριστό φάκελο εισερχομένων μηνυμάτων spam.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα