Δύο μόνο επιλογές έχει ο Ερντογάν

από fimotro

Τις πιο δύσκολες ώρες, από τότε που ανέλαβε το τιμόνι της Τουρκίας, περνάει ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος εγκλωβίστηκε στο γήπεδο της αδιαλαξίας, που τον οδήγησε η υπερφίαλη φιλοδοξία του. Εξαιτίας της επιθετικής τακτικής που ακολουθεί πιστά χρόνια τώρα, με αποκορύφωμα τις κινήσεις των τελευταίων μηνών και του μεγαλο – ιδεατισμού του, ξεμένει από διεθνή στηρίγματα τόσο για τον ίδιο όσο και για τη χώρα του.

Γράφει ο Γιάννης Τασσιόπουλος

xrimaonline.gr

Οι επιλογές που κάνει σε αυτό το πεδίο του κοστίζουν και στο εσωτερικό. Όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, σιγά σιγά αλλά σταθερά αρχίζει να ξεφτίζει η ηγετική του εικόνα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που προβλέπουν ότι ο τρόπος με τον οποίο ασκεί την εξωτερική πολιτική σε συνδυασμό με όσα διαδραματίζονται στο χώρο της οικονομίας, μπορεί να τον οδηγήσουν σε μια μεγάλη ήττα στις εκλογές του 2023.

Τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί με αποκορύφωμα την στροφή των Αμερικανών, δείχνουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει την ευχέρεια πολλών κινήσεων. Του έχουν πέσει τα περισσότερα χαρτιά από τα χέρια. Οι επιλογές του είναι ελάχιστες. Δεν μπορεί να σημειώσει μεγάλη νίκη , όπως περίμενε, όταν ξεδίπλωνε την επιθετική του τακτική. Δύο είναι μόνο οι επιλογές του. Ή θα αναδιπλωθεί ή θα πληρώσει πανάκριβα το κόστος.

Οι περιορισμένες επιλογές του τον καθιστούν διπλά επικίνδυνο. Στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση, όπου βρίσκεται, μπορεί να βάλει φωτιά στην περιοχή. Γι’ αυτό χρειάζεται να υπάρξει μεγάλη προσοχή από ελληνικής πλευράς το επόμενο διάστημα αλλά και από όλους τους παίκτες, που έχουν λόγο και ρόλο στην περιοχή. Πρέπει να τον προλάβουν, πρέπει να τον βάλουν στη θέση τους, πριν ανάψει φωτιά, που δύσκολα θα σβήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα