Δύο δόσεις εμβολίου φαίνεται να προστατεύουν από τη μετάλλαξη Δέλτα

από fimotro

Δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 φαίνεται να προστατεύουν από την πολύ μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

«Δεδομένα που αναδύονται από συγκεκριμένες αποδείξεις δείχνουν ότι δύο δόσεις εμβολίου προστατεύουν έναντι της παραλλαγής Δέλτα», δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι, υπεύθυνος στρατηγικής εμβολίων στον ΕΜΑ.

Τα κρούσματα της Covid-19 άρχισαν ξανά να αυξάνονται την περασμένη εβδομάδα στην Ευρώπη έπειτα από 10 συνεχείς εβδομάδες υποχώρησης, ανακοίνωσε σήμερα το ευρωπαϊκό σκέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με φόντο την αύξηση της περισσότερο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα.

«Γνωρίζουμε τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η ταχεία μετάδοση της παραλλαγής Δέλτα», πρόσθεσε ο Καβαλέρι.

«Επί του παρόντος, φαίνεται ότι τα τέσσερα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση προστατεύουν από όλα τα στελέχη που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Δέλτα», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τέσσερα εμβόλια έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ενωση από τον ΕΜΑ: το Pfizer/BioNTech, το Moderna, το AstraZeneca και το Johnson & Johnson.

Ο ΠΟΥ Ευρώπης προβλέπει ότι η λεγόμενη παραλλαγή Δέλτα, που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία, θα «κυριαρχεί» έως τον Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας πρόβλεψη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα