Το ενδεχόμενο η Ιταλία να μην συμμορφωθεί με τα έκτακτα οικονομικά μέτρα ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που ζητά η Κομισιόν, εξετάζει σε σημερινό της ρεπορτάζ η Deutsche Welle

Σύμφωνα με τη DW, η χώρα προτίθεται να χρησιμοποιήσει το αντίστοιχο ποσό για τη στήριξη της οικονομίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, κάτι που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μοιάζει με «ανταρσία» της Ιταλίας, η οποία μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αν επιλεγεί η λύση των πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ματτέο Ρέντσι, πιέζει προς την λύση αυτή, γράφει η Λα Ρεπούμπλικα ενώ γενικότερα, κανένας πολιτικός δεν πρόκειται να πάρει την ευθύνη περικοπών, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Προς το παρόν, ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι αφήνει να διαρρεύσει ότι θα συνεχισθεί ο διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και πως θα βρεθεί ένας κάποιος συμβιβασμός.

«Θα σεβαστούμε τους ευρωπαϊκούς κανόνες, αλλά χωρίς μέτρα που μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε την μεταρρυθμιστική δράση της κυβέρνησής μας», είπε ο Τζεντιλόνι κατά την συνάντησή του με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Η Ιταλία, δηλαδή, μπορεί  να λάβει κάποιες γενικού χαρακτήρα δεσμεύσεις, τις οποίες ενδέχεται  και να μην εφαρμόσει, αν  οι δυο πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση θεωρήσουν ότι θα εκληφθούν από τους ψηφοφόρους ως συνέχιση της λιτότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα