Δραματική η κατάσταση στον “Άγιο Σάββα” λόγω διασποράς του κορονοϊού

από fimotro

Τεράστιο πρόβλημα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», εκεί όπου αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα στο υγειονομικό προσωπικό αλλά και τους νοσηλευόμενους.

Όπως μετέφερε το Open, περίπου το 10%, δηλαδή 80-100 άτομα λείπουν από το νοσοκομείο εξαιτίας του κορωνοϊού, καθώς είτε έχουν κολλήσει, είτε βρίσκονται σε καραντίνα.

«Σήμερα είναι κλειστό επί της ουσίας το νοσοκομείο. Η διασπορά είναι ανεξέλεγκτη στο προσωπικό, πάνω από τα μισά τμήματα, η παθολογική, η χειρουργική, είναι κλειστά», τόνισε ο πρόεδρος εργαζομένων του ογκολογικού νοσοκομείου Αγίου Σάββα, Κωνσταντίνος Καταραχιάς και συνέχισε:

«Αναβάλλονται τα περισσότερα χειρουργεία, είναι κλειστές οι χειρουργικές κλινικές και το μισό ογκολογικό παθολογικό τμήμα. Έχουν νοσήσει και αρκετοί ασθενείς και η διοίκηση αποφάσισε να κάνει ΕΔΕ για τους υγειονομικούς που αρρώστησαν, αλλά μετά τη διαμαρτυρία μας σταμάτησαν».

Ακόμα, ανέφερε πως η διοίκηση έχει διακόψει κάθε κανάλι επικοινωνίας με τους εργαζομένους και έχει απαγορεύσει τη ενημέρωση τους από την επιτροπή λοιμώξεων. «Η αντιμετώπισή τους είναι ότι θα συνεχίσουν τις ΕΔΕ για τους υγειονομικούς», είπε και πρόσθεσε:

«Σύμφωνα με κάποια ανεπίσημα στοιχεία, Δευτέρα και Τρίτη εντοπίστηκαν 33 θετικά κρούσματα υγειονομικών, μαθαίνουμε καθημερινά ότι πολλοί εργαζόμενοι είναι θετικοί και το πρόβλημα είναι η ιχνηλάτηση έχει εξαφανιστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα