Δράμα για 40 εκατ. Αφγανούς που μένουν πίσω

από fimotro

Χιλιάδες παιδιά ψάχνουν τη ζωή στα σκουπίδια

Ενώ μέχρι τώρα τα βλέμματα όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με τους χιλιάδες που προσπαθούν να φύγουν, το πραγματικό δράμα αφορά στους 40 εκατομμύρια Αφγανούς που μένουν πίσω.

Όπως δείχνει ρεπορτάζ του MEGA, μακριά από τα βλέμματα του πλανήτη και από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, όπου χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται για να ξεφύγουν από τον τρόμο που έφεραν μαζί τους οι Ταλιμπάν, χιλιάδες ακόμη παιδιά ψάχνουν τη ζωή στα σκουπίδια.

Οικογένειες με μικρά παιδιά έχουν βρει καταφύγιο σε ένα από τα σχολεία που βίαια και ξαφνικά έκλεισαν όταν οι Ταλιμπάν μπήκαν στη Καμπούλ στις 14 Αυγούστου.

Βρέφη κοιμούνται στο πάτωμα σε άθλιες συνθήκες, με την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα να είναι εδώ και καιρό πραγματικότητα. Το δράμα για αυτούς τους ανθρώπους είναι πως και πάλι η μοίρα τους βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων από τους οποίους παλεύουν εδώ και δεκαετίες να ξεφύγουν.

Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Για μια ακόμη μέρα πυροβολισμοί ακούγονται στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν. Χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν την πόρτα προς την ελευθερία. Αρκετοί την βρίσκουν κλειστή, ακόμη και πολίτες χωρών της Ευρώπης.

Μέσα στο χάος και την ένταση οικογένειες χωρίζονται. Γονείς έχουν βρεθεί εντός του φράχτη που χωρίζει το αεροδρόμιο από τους δρόμους της Καμπούλ, ενώ τα μικρά τους παιδιά έχουν μείνει πίσω μόνα. Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποχωρήσουν εσπευσμένα από το Αφγανιστάν γεμίζει θυμό όσους παλεύουν να σωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα