Δραγασάκης: Λάθος που εμπιστευτήκαμε στον Βαρουφάκη το ΥΠΟΙΚ

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Για τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν στην βαριά εκλογική ήττα του 2019, αναφέρθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, επισημαίνοντας σαν μεγάλα λάθη, την ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών στον Γιάνη Βαρουφάκη και την υποτίμηση των προϋποθέσεων άσκησης αριστερής πολιτικής.

Για τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τσίπρα Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει σε συνέντευξή του στο tvxs, ότι ήταν σημαντικό λάθος ότι ανατέθηκε η υλοποίηση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ στον σημερινό επικεφαλής του ΜεΡΑ25, έναν άνθρωπο- που όπως λέει- «υποβίβαζε διαρκώς τη πολιτική σε κακοσχεδιασμένες τακτικές και αντί να χτίζει συμμαχίες και γέφυρες, άνοιγε μέτωπα» .

Ο Γιάννης Δραγασάκης λέει ακόμα ότι ήταν λάθος η ανάδειξη των – «πολύ σημαντικών και υπαρκτών» – σκανδάλων. Κι αυτό γιατί «συνέβαλλαν να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι εμείς ασχολούμαστε με το παρελθόν ή έστω με το παρόν ενώ ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για το μέλλον».

«Καλώς ρίξαμε την κυβέρνηση Σαμαρά»

Σε αντίθεση πάντως με τον Νίκο Βούτση που φάνηκε να μην συμφωνεί με την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, σε πρόσφατη τοποθέτησή του που άναψε φωτιές- αφού επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει- ο Γιάννης Δραγασάκης δεν συμμερίζεται την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να επιδιώξει την διακυβέρνηση το 2015. «Η παράταση της κυβέρνησης Σαμαρά με τη δική μας ψήφο θα καθιστούσε το ΣΥΡΙΖΑ συνυπεύθυνο για ότι έμελλε να συμβεί», λέει χαρακτηριστικά.

Για την μετεξέλιξη και την διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Δραγασάκης λέει ότι ο σημερινός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «νέα φάση της ιδρυτικής του διαδικασίας», διαφωνεί με την εκλογή προέδρου από την βάση και επισημαίνει ότι ο κίνδυνος αποκοπής του κόμματος από τις κοινωνικές του αναφορές «δεν είναι μία «μόλυνση» που έρχεται μόνον από τα έξω – υπάρχει και εντός των τειχών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα