Δωρεά Μαρινάκη, Φράγκου και ΙΟΝ 14 κλίνες ΜΕΘ

από fimotro

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο και επιθεώρησε τη νέα μονάδα ΜΕΘ

Έτοιμες να τεθούν στην μάχη της καταπολέμησης του νέου κορονοϊού είναι οι 14 κλίνες της νέας μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Οι νέες κλίνες ΜΕΘ αποτελούν δωρεά των Βαγγέλη Μαρινάκη, Αγγελικής Φράγκου και της εταιρείας ΙΟΝ.

Τη νέα ΜΕΘ του ιδρύματος επισκέφθηκε και επιθεώρησε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος συνομίλησε με τους δέκα μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς του ΕΣΥ, καθώς και με πολλούς από τους 36 επικουρικούς νοσηλευτές, που στελεχώνουν τη νέα μονάδα, η οποία αναμένει, εντός των αμέσως προσεχών ημερών, να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς της.

Όσον αφορά στις τεχνικές προδιαγραφές της νέα ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας και δεδομένου ότι ο νέος κορονοϊός SARS – COV 2 είναι ένας αερογενώς μεταδιδόμενος ιός, ήταν λίαν αναγκαίες οι δραστικές αλλαγές στη χωροταξία, αλλά και σχετικές ανακατασκευές, τόσο δομικές, όσο και ως προς την χωροταξία, οι οποίες προϋποθέτουν, με τη σειρά τους και νέες δομικές ανακατασκευές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα