Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος γιου εφοπλιστή

από fimotro

Ένταλμα σύλληψης εις βάρος γιου εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, συζύγου του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, εξέδωσε πριν από λίγο η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων για τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία το περασμένο καλοκαίρι είναι ένας απότακτος αστυνομικός και ένας σωματοφύλακας εφοπλιστή.

Και τα δύο πρόσωπα είχε κατονομάσει ο 54χρονος επιχειρηματίας, που δολοφονήθηκε λίγους μήνες αργότερα, στην κατάθεση που είχε δώσει για τη δολοφονία της συζύγου του.

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε το ότι είχε κατονομάσει και τον σωματοφύλακα γνωστού εφοπλιστή. «Η αναμφίβολη αναγνώριση του οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του. Επίσης, το ύψος, η κοιλιά του και η αστάθεια στο βάδισμά του, ένεκα του μεγάλου ύψους του και του υπερβολικού του βάρους», είχε πει.

Ο απότακτος αξιωματικός της Αστυνομίας είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ληστεία με λεία 550.000 ευρώ σε βάρος του Δημάρχου Ζακύνθου. Ο επιχειρηματίας ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη. «Εγώ ήμουν παραβατικός. Έχω κάνει και φυλακή. Τα ξέρω αυτά τα θέματα» είχε πει.

Ο πρόεδρος της έδρας είχε εκπλαγεί τότε με τη ροή πληροφοριών του επιχειρηματία και τον είχε ρωτήσει έκπληκτος πώς δεν φοβάται με τις καταγγελίες που κάνει. «Φοβάμαι. Έχω οικογένεια όμως και θέλω να καθαρίσει το νησί», είχε απαντήσει.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον σωματοφύλακα ως το άτομο που πυροβόλησε, τον οδηγό της μοτοσικλέτας και τους συνεργούς που συμμετείχαν στο σχέδιο δολοφονίας.

«Είναι μία ανακούφιση για την οικογένεια, για τα παιδιά που έχουν μείνει πίσω, χωρίς μάνα και πατέρα, ορφανά» επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόδωρος Μαντάς.

«Κύριο χαρακτηριστικό ενός ευνομούμενου κράτους δεν είναι η σύλληψη αθώων πολιτών και η απόδοση κατηγοριών που θα καταρρεύσουν στα δικαστήρια αλλά ο σεβασμός και η προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών» επισημαίνει ο δικηγόρος του κρατούμενου, Αλέξης Κούγιας.

Πλέον, οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν τυχόν σύνδεση των συλληφθέντων με τη δολοφονία του επιχειρηματία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα