Διπλασιάζει η Pfizer τον ρυθμό παραγωγής εμβολίων

από fimotro

Η αναβάθμιση των μονάδων παραγωγής και της αποτελεσματικότητάς τους επιτρέπουν εδώ και έναν μήνα στη Pfizer να διπλασιάσει την παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με εκπροσώπους της.

Αν και η εταιρία δεν έδωσε ακριβή στοιχεία σχετικά με την εκτίμηση αυτή, η εκπρόσωπος Έιμι Ρόουζ είπε ότι πλέον ο χρόνος παραγωγής κάθε παρτίδας αναμένεται να μειωθεί από 110 ημέρες σε μόλις 60 ημέρες.

Μια παρτίδα εμβολίων αντιστοιχεί σε 1 με 3 εκατομμύρια δόσεις, σύμφωνα με τη φαρμακευτική εταιρία.

Η παραγωγή του γενετικού υλικού που αποτελεί τη βάση του εμβολίου αρχικά απαιτούσε 16 ημέρες, αλλά σύντομα δε θα απαιτεί πάνω από εννέα με 10 μέρες, είπε η κα Ρόουζ.

Σε δηλώσεις του στην αμερικανική εφημερίδα USA Today ο Τσαζ Καλίτρι, του τμήματος ενέσιμων σκευασμάτων της εταιρίας, έκανε λόγο για το «Πρότζεκτ Ταχύτητα Αστραπής», που επιτρέπει πλέον στη Pfizer να διπλασιάσει την ταχύτητα παραγωγής των εμβολίων της σε συνεργασία με την BioNTech.

Επιπλέον ο φαρμακευτικός γίγαντας αυξάνει τις γραμμές παραγωγής και στα τρία εργοστάσια που διαθέτει στις ΗΠΑ, ανέφερε η εφημερίδα.

Πηγή: CNN, USA Today

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα