Δίωξη κατά τριών για fake news με θάνατο 12χρονου μετά το εμβόλιο στην Κύπρο

από fimotro

Η Νομική Υπηρεσία της Κύπρου ανακοίνωσε ότι παρέλαβε σήμερα από την Αστυνομία τους δύο ποινικούς φακέλους που σχηματίστηκαν μετά τη συμπλήρωση των αστυνομικών ερευνών σε σχέση με την υπόθεση διάδοσης ψευδούς είδησης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για δήθεν θάνατο 12χρονου μετά από εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Και στις δύο υποθέσεις, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας προχώρησε δίδοντας συγκατάθεση για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Συγκεκριμένα, στη μία υπόθεση, αποφασίστηκε η ποινική δίωξη δύο προσώπων στη βάση του άρθρου 50 του περί Ποινικού Κώδικα Νόμου (Κεφ. 154), που αφορά στο αδίκημα της δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων, κ.λπ.

Στη δεύτερη υπόθεση, αποφασίστηκε η ποινική δίωξη ενός προσώπου τόσο για το αδίκημα της δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων, στη βάση του άρθρου 50 του περί Ποινικού Κώδικα Νόμου (Κεφ.154), όσο και για το αδίκημα κατά παράβαση του άρθρου 33 του Νόμου 125Ι/2018, που αφορά στην Προστασία των Φυσικών Προσώπων έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα