Διορία 45 ημερών δίνει ο Τραμπ στη Microsoft να κλείσει συμφωνία για την TikTok

από fimotro

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε να δώσει στην κινεζική ΒyteDance περιθώριο 45 ημερών για να διαπραγματευτεί την πώληση της εφαρμογής TikTok στην Microsoft, όπως ανέφεραν στο Reuters τρεις πηγές με γνώση του θέματος.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πει πως η TikTok υπό την κινεζική μητρική της αποτελεί εθνικό κίνδυνο λόγω των προσωπικών δεδομένων που χειρίζεται. Ο κ. Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή πως σχεδιάζει να απαγορεύσει την TikTok στις ΗΠΑ αφού απέρριψε την ιδέα μιας πώλησής της στην Microsoft.

Ωστόσο, μετά από συζήτηση μεταξύ του κ. Τραμπ και του CEO της Microsoft Σατια Ναντέλλα, η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Κυριακή πως θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για να αποκτήσει την TikTok από την ΒyteDance, και πως στοχεύει να καταλήξει σε συμφωνία έως τι 15 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τραμπ άλλαξε γνώμη μετά από τις πιέσεις που δέχθηκε από ορισμένους συμβούλους του και από πολλούς από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, ανέφερε στο Reuters η μια πηγή. Η απαγόρευση της TikTok θα αποξένωνε πολλούς από τους νεαρής ηλικίας χρήστες εν όψει των εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, και πιθανότατα θα προκαλούσε κύμα νομικών προσφυγών.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΒyteDance και της Microsoft θα επιβλέπονται από την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ, ένα αμερικανικό κυβερνητικό πάνελ που έχει το δικαίωμα να μπλοκάρει οποιαδήποτε συμφωνία.

Η Microsoft προειδοποίησε στην ανακοίνωσή της πως δεν είναι βέβαιο πως θα υπάρξει τελικά συμφωνία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sun, η ΒyteDance θα μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο από το Πεκίνο, στο πλαίσιο συμφωνίας στην οποία κατέληξε με Bρετανούς υπουργούς.

Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται να γίνει σύντομα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα