Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 8,5 μονάδων για τη ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Καμία ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό από τις υποκλοπές επιβεβαιώνει νέο γκάλοπ

Προβάδισμα της τάξης των 8,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑσε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κερδίζουν ένα 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 13,3%, το ΚΚΕ 5,4%, η Ελληνική Λύση 5,0% και το ΜΕΡΑ25 3%.

Ακόμη, η δημοσκόπηση καταγράφει υπεροχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημοφιλία με 46,1% και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 49,9%.

Οι πολίτες παρότι αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα της υπόθεσης των παρακολουθήσεων που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, εξακολουθούν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις ανησυχούν το 36,4% των πολιτών, ενώ η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας είναι το βασικό θέμα ανησυχίας για το 30,2% των ερωτηθέντων. Τέλος οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας ανησυχούν το 26,3% των πολιτών, ενώ μόνον το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα