Δήμος Αθηναίων: Απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη οι πληγείσες επιχειρήσεις

από fimotro

Συνεχής είναι η στήριξη του Δήμου Αθηναίων στις επιχειρήσεις της πόλης που έχουν χτυπηθεί από την πανδημία και απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους στην προσπάθειά του να βοηθήσει, ώστε να κρατηθούν όρθιες στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, από την περίοδο της πρώτης καραντίνας τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα, η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε μια σειρά μέτρων ανακούφισης με απαλλαγές καταβολής τελών και άλλες ελαφρύνσεις, σε συνδυασμό με το πλέγμα των κεντρικών αποφάσεων της κυβέρνησης για να περιοριστούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην πρωτεύουσα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αθηναίων ενημερώνει ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης:

– Απαλλάσσονται από την καταβολή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού όλες οι πληττόμενες επιχειρήσεις για το χρονικό διάστημα που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους. Για την απαλλαγή απαιτείται ηλεκτρονική αίτηση κάθε ενδιαφερόμενου στην πλατφόρμα eservices.cityofathens.gr (Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δήμου Αθηναίων) και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ, στο πεδίο «Αίτηση για απαλλαγή τελών καθαριότητας και φωτισμού για επαγγελματίες». Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet και καταχωρώντας στο αντίστοιχο πεδίο μόνο τον αριθμό παροχής ηλεκτροδότησης της υπό απαλλαγής επιχειρήσεώς του. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου θα υποβάλλονται έως και 31/01/2021. Η απαλλαγή θα εμφανίζεται σε μελλοντικούς λογαριασμούς των παρόχων (ΔEΗ, ιδιωτικοί πάροχοι).

– Απαλλάσσονται  από την καταβολή του τέλους χρήσεως κοινόχρηστου χώρου όλες οι πληττόμενες επιχειρήσεις για το χρονικό διάστημα που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους. Η απαλλαγή  γίνεται αυτεπάγγελτα από τα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Δημοτικών Προσόδων, χωρίς να απαιτείται η υποβολή σχετικής αίτησης από τους ενδιαφερόμενους. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά:

  1. Τμήμα Αδειοδότησης χρήσεως κοινοχρήστου χώρου τηλ.: 210-5277201, 7205, 7245
  2. Τμήμα Αδειοδότησης υπαίθριων αγορών και συναφών δράσεων τηλ,: 210-5277202, 7209, 7249

– Απαλλαγή από το  ενιαίο ανταποδοτικό  τέλος καθαριότητας και φωτισμού μπορούν να έχουν και οι επιχειρήσεις που επλήγησαν ή πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα λόγω της διασποράς της νόσου Covid-19 που επέβαλε η πολιτεία και αποδεδειγμένα δεν έχουν λειτουργήσει κατά το χρονικό διάστημα από 01/06/2020 έως και 31/12/2020.

Για τη συγκεκριμένη απαλλαγή, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ της Δ/νσης Δημοτικών Προσόδων, Λιοσίων 22, 2ος όροφος (κατόπιν ραντεβού) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Τμήματος t.telon.tap@athens.gr (τηλ. επικοινωνίας: 210 5277229, 7282, 7280, 7283, 7234, 7235).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την απαλλαγή αυτή είναι η προσκόμιση των περιοδικών δηλώσεων του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (01/06/2020 έως 31/12/2020), στις οποίες θα εμφανίζονται μηδενικά ακαθάριστα έσοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα