Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ένοχοι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης

από fimotro

Αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί

Διαμαρτυρίες από συγγενείς του Ζακ για την απόφαση

Ένοχους για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης στον Ζακ Κωστόπουλο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον 77χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλαδστωνος Σπ. Δημόπουλο και τον 59χρονο μεσίτη Αθ. Χορταριά. Η έδρα συντασσόμενη με την εισαγγελική πρόταση αθώωσε τους τέσσερις αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση. Η διάσκεψη του δικαστηρίου διήρκησε περίπου τρεις ώρες.

Aπό την πλευρά τους οι συνήγοροι των δύο επιχειρηματιών τόνισαν πως δεν στοιχειοθετείται η αποδιδόμενη κατηγορία, ενώ αναφέρθηκαν σε ειδικές περιστάσεις, άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα κ.α που αίρουν τον άδικο χαρακτήρα της πράξης.

Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια Κωστόπουλου. Στο δικαστήριο προκλήθηκε ένταση, τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε, με την οικογένεια Κωστόπουλου και τη Μάγδα Φύσσα να αντιδρούν στην απόφαση. Η πρόεδρος της έδρας ζητησε να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα