Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση η πρόταση του εισαγγελέα

από fimotro

“Γνώριζε την ηλικία της και καταχράστηκε την εμπιστοσύνη της”

Καταπέλτης ήταν για τον 39χρονο προπονητής της ιστιοπλοϊας ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, o οποίος εισηγήθηκε την ενοχή του για το βιασμό σε βάρος της ανήλικης αθλήτριας του .

O εισαγγελέας έκανε λόγο για χειραγώγηση της κοπέλας που μόλις είχε τελειώσει την Πέμπτη Δημοτικού επισημαίνοντας πως η 21χρονη σήμερα Αμαλία σε όλα τα στάδια της διαδικασίας περιέγραψε με τη ίδια ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά. Παράλληλα, για τον κατηγορούμενο μίλησε για αντιφάσεις που εντόπισε μεταξύ όσων είπε στο Δικαστήριο και εκείνων που είχε υποστηρίξει απολογούμενος στην ανακρίτρια.

Ο κ. Μαστραντωνάκης μίλησε για εγκληματικό σχέδιο που ο 39χρονος «έθεσε σε εφαρμογή καταχωρημένος την ιδιότητα του και την εμπιστοσύνη που είχαν οι γονείς της καταγγελλουσας. Επιμελώς φρόντισε να χτίσει γερές σχέσεις με τους γονείς των παιδιών που ήταν στον όμιλο ,ειδικώς όμως έχτισε σχέσεις με τους γονείς της καταγγέλλουσας… Αντιλαμβανόταν τον παράνομο χαρακτήρα των πράξεών του παρά το γεγονός ότι γνώριζε την ηλικία της κοπέλας… Η καταγγέλλουσα, μη μπορώντας να ανεχθεί τη συμπεριφορά του βρήκε τη δύναμη στα 14 της πλέον να στα πει στους γονείς της οι οποίοι εμβρόντητοι απευθύνθηκαν στις αρχές χωρίς να προχωρήσει η υπόθεση φοβούμενοι τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια καταγγελία στο παιδί τους. Επτά χρόνια αργότερα μετά τη καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου βρήκε τη δύναμη και η ίδια να καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές όσα είχε βιώσει και να πάρει η υπόθεση την πορεία της…Από την πλευρά του κατηγορούμενου ακούγοντας όσα έχω αναφέρει γεννώνται πολλά ερωτηματικά…»

Αναφερόμενος στις καταθέσεις της κοπέλας ο εισαγγελέας επισήμανε ότι «όσες φορές και να τα επανέλαβε ,μίλησε ακριβώς για ίδια πραγματικά περιστατικά χωρίς να πέσει σε καμία αντίφαση .Γεγονός που δείχνει ότι όλα όσα βίωσε δεν είναι προϊόν φαντασίας ή μυθοπλασίας αλλά πραγματικά περιστατικά που η ένταση τους σε αυτή τη τρυφερή ηλικία προκάλεσαν τραύματα στη ψυχή της που κανείς δε ξέρει αν θα ξεπεράσει».

Κατά τον εισαγγελέα η η κοπέλα δεν αντέδρασε αμέσως και δεν αποκάλυψε όλα όσα βίωνε στους γονείς της με τους οποίους είχε πολύ καλές σχέσεις «λόγω της ψυχολογικής βίας που την έκανε να νιώθει πολύ άβολα.Ενιωθε φόβο ,ντροπή και ενοχή. Ειχε μπει όπως είπε σε κατάσταση υπακοής… Όταν η κοπέλα βίωνε τα γεγονότα ήταν ένα παιδί. Ο κατηγορούμενος τη θαύμαζε και τη αγαπούσε εκδηλώνοντας αυτά τα συναισθήματα του χωρίς τη συναίνεση της παθούσας” κατέληξε ζητώντας να κηρυχθεί ένοχος για βιασμό και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση ενώ ζήτησε την απαλλαγή του λόγω απορρόφησης των γεννετησιων πράξεων από το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Η πρόταση του εισαγγελέα για την πρώτη υπόθεση στο πλαίσιο του ελληνικού metoo που έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τις αποκαλύψεις της Σοφία Μπεκατώρου, ικανοποίησε την ολυμπιονίκη η οποία ήταν και σήμερα παρούσα στο δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα