Δίκη για φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Αθώα η Δούρου-Ένοχη η δήμαρχος

από fimotro

Αθωώθηκαν 12 κατηγορούμενοι – Ένοχοι κρίθηκαν 8

Αθώα κρίθηκε η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και άλλοι 12 κατηγορούμενοι για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα το 2017 που στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους, όπως αποφάνθηκε σήμερα το δικαστήριο, μετά από πολύμηνη διαδικασία. Αντίθετα, οκτώ κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και η δήμαρχος της Μάνδρας, κρίθηκαν ένοχοι.

Αυτή την ώρα η διαδικασία συνεχίζεται και εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου επι των ποινών.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο μετά από πολύμηνη διαδικασία αθώωσε ομόφωνα τους δώδεκα κατηγορουμένους για το σύνολο των αξιόποινων πράξεων που τους οδήγησαν στο εδώλιο .Πρόκειται για υπαλλήλους δασαρχείου,τον τότε δήμαρχο Μεγάρων, τον τότε δήμαρχο Ελευσίνας, υπαλλήλους πολεοδομίας και υπαλλήλους επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων.

Το δικαστήριο κήρυξε την κυρία Δούρου ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παραβασης καθήκοντος και κατά πλειοψηφία με ψήφους δύο προς ένα επίσης αθώα για τις πράξεις της πλημμύρας δια παραλείψεως από υπόχρεο, ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Αντίθετα οι δικαστές κατά πλειοψηφία έκριναν ενόχους οκτώ κατηγορουμένους μεταξύ των οποίων δύο αντιπεριφερειάρχες, την τοτε δήμαρχο Μάνδρας, δασαρχες και στελέχη πολεοδομίας και αστυνόμευσης ρεμάτων.

Οι συγκεκριμένοι κατηγρούμενοι κατά περίπτωση κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβων απο αμελεια ενώ και αυτοί κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για την πράξη της παραβίασης καθήκοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα