Δικαιωμένος από τις εξελίξεις αισθάνεται ο Παπαγγελόπουλος

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ο  υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος  μίλησε  στην ΕΡΤ για το Σκάνδαλο της NOVARTIS , την  διαδικασία στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, την αποχώρηση του, για το ηχητικό υλικό του επιχειρηματία Μιωνή , για την εμπλοκή του Νίκου Παππά. Τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ Παπαγγελόπουλος  ξεκίνησε  την συνέντευξη του λέγοντας ότι θα μπορούσε να μην εμφανιστεί και να καταθέσει με υπόμνημα εγγράφως, ως είχε δικαίωμα. Εξέφρασε μάλιστα την απορία  ότι με τις απαράδεκτες συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διαδικασία πως παρέμεινε υγιής.  Καθημερινά έρχονταν νέα έγγραφα, είπε και σημείωσε ότι του δόθηκαν  μόλις εννέα ημέρες  για να μελετήσει 200.000 σελίδες.

Ο κ Παπαγγελόπουλος εκτίμησε  ότι το πόρισμα είναι προειλημμένο πριν καν  καταθέσει. Η εξέλιξη της διαδικασίας  συνιστά κατάχρηση εξουσίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι, υπογράμμισε  ο κ. Παπαγγελόπουλος τονίζοντας  ότι αποχώρησε  για να μην νομιμοποιήσει παράνομες διαδικασίες. Ο  κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για   παράνομες καταθέσεις ενώ χαρακτήρισε  τη λειτουργία της επιτροπής  «κατοχικό δικαστήριο».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος πρόσθεσε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις η αθωότητα του είναι προφανής και ότι ο ίδιος νιώθει δικαιωμένος . Επανέλαβε ότι η υπόθεση της Novartis δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού κράτους. Αλλά παγκόσμια. Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά ότι το πρόστιμο μόνο που επέβαλαν (στις ΗΠΑ), είναι το μεγαλύτερο που επιβλήθηκε μέχρι σήμερα.

Σε ότι αφορά την υπόθεση της Νovartis o τέως υπουργός υπεραμύνθηκε των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «Και εγώ και η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αποδεικνύεται ότι λειτουργήσαμε θεσμικά. Ήρθε η καταγγελία και την ερευνήσαμε, συμπλήρωσε .
Ανέφερε μάλιστα ότι οι δικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση δέχτηκαν καταγγελίες, μηνύσεις, επιθέσεις ενώ σημείωσε ότι ουδέποτε έγινε αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα